Hlavní obsah

Bratři Karabaticové dostali za sázky u odvolacího soudu podmínku

Montpellier

Tři dny po zisku titulu mistrů světa dostali hvězdní házenkáři Nikola a Luka Karabaticové podmínku u odvolacího soudu za sázkařský skandál v roce 2012. Slavní francouzští sportovci byli potrestáni podmínečně na dva měsíce a shodně pokutováni částkou 10 000 eur (270 tisíc korun).

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Nikola Karabatic se pokouší vystřelit v zápase nedávného MS, brání ho Rus Sergej Šelmenko.

Článek

Nikola Karabatic, dvojnásobný olympijský vítěz, čtyřnásobný mistr světa a dvojnásobný nejlepší házenkář světa, se ocitl s mladším bratrem Lukou u soudu kvůli podezřelým sázkám během jejich angažmá v Montpellieru. Spolu s dalšími 14 lidmi byli obviněni, že úmyslně prohráli ligový zápas se slabým týmem Cesson-Rennes Metropole.

Evropský velkoklub Montpellier měl už v té době jistý titul a francouzská sázkařská společnost registrovala v poločase tohoto utkání neobvyklý nárůst sázek, což vedlo k policejnímu vyšetřování. Hráči v čele s Nikolou Karabaticem nezákonné jednání popřeli.

Soud v Montpellieru je v červenci 2015 potrestal pokutou 10.000 eur pro Nikolu a 15.000 pro Luku. Dnes odvolací soud vynesl tvrdší trest. Oba se mohou ještě odvolat ke kasačnímu soudu v Paříži. Hrozilo jim nicméně za podvod až pětileté vězení.

Oba bratři slavili obhajobu světového zlata o víkendu v Paříži, kde házenkáři Francie ve finále porazili Norsko 33:26. Nikola Karabatic byl s šesti góly nejlepším střelcem zápasu, pro Luku turnaj skončil předčasně kvůli zranění.

Reklama