Hlavní obsah

Svitavy mají velký potenciál, tvrdí Roman Marko po příchodu z Prostějova

Ústí nad Labem/Svitavy

Vystoupení basketbalistů Svitav v úterním úvodním duelu skupiny A2 nejvyšší soutěže v Ústí nad Labem bylo zároveň premiérou pro novou posilu v kádru svitavského klubu. Zkušený Roman Marko nastoupil za východočeský tým poprvé po vyřešení svého přestupu z Prostějova. A naznačil, že může být díky svým kvalitám klíčovou postavou družstva v boji o play off.

Foto: Josef Pešout, Právo

Zkušený Roman Marko už válí za Svitavy.

Článek

Proč jste si za nové angažmá vybral právě Svitavy a ne třeba ambiciózní ligové kluby, jako jsou Pardubice nebo Děčín?

Protože jsem jiné nabídky neměl. Ovšem především jsem se rozhodl pro Svitavy kvůli trenérovi Lubomíru Růžičkovi. Projevil enormní zájem, a to mě inspirovalo.

Jak vidíte hráčský potenciál Svitav v rámci nejvyšší soutěže?

Už po příchodu jsem poznal, že v týmu jsou dva zkušení rozehrávači, kvalitní hráči na křídlech se spoustou střelců a tři výborní pivoti. Družstvo je podle mého soudu srovnatelné nebo i kvalitnější, než některý celek ze skupiny A1.

Kam směřují cíle týmu?

Dostat se na sedmé místo, abychom se v případném play off vyhnuli prvnímu Nymburku, na který narazí osmý celek tabulky. Myslím, že v našich silách sedmá příčka je, a popereme se s tím.

Jaké máte poznatky ze svého prvního startu ve svitavském dresu?

Po prosincovém odchodu z Prostějova jsem skoro dva měsíce nehrál soutěžní utkání. Byl jsem trošku z tempa, do kterého se postupně dostávám. Ale snažil jsem se bojovat a vyšlo to. Po celý zápas jsme v Ústí vedli a nakonec jsme zaslouženě vyhráli o čtrnáct bodů. Snad nám vítězství dodá sebevědomí.

Co očekáváte od nejbližšího zápasu?

Pojedeme do Jindřichova Hradce vyhrát, jako se to povedlo v předchozích kolech.

Reklama

Související témata: