Hlavní obsah

Sluková,Hermannová - Ukolovová,Barsuková 2:0České jedničky zahájily sezónu na pláži vítězstvím

Markéta Sluková Nausch s Barborou Hermannovou vstoupily vítězně do nové sezony plážového volejbalu. Na turnaji Světového okruhu v americkém Fort Lauderdale zahájily boje v základní skupině hladkým vítězstvím nad ruským párem Jevgenija Ukolovová, Anastasia Barsuková 21:16, 21:12.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plážové volejbalistky Markéta Sluková (vpravo) a Barbora Hermannová.

Článek

Naopak Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou nedotáhly k triumfu nadějně rozehraný zápas s Kanaďankami Brandie Wilkersonovou a Heather Bansleyovou. Český pár vyhrál první set 22:20, ale další dva ztratil v poměru 15:21 a 12:15.

Sluková Nausch s Hermannovou vrátily Ukolovové porážku z osmifinále olympijských her v Riu de Janeiro. "Zdejší pláž je obecně hodně větrná, ale nám na zápas ještě tolik nefoukalo a díky dobré taktice a vydařenému servisu se nám podařilo Rusky přehrát ve všech herních činnostech. Lepší start do turnaje jsme si nemohly přát, ale pořád je to jen první zápas ve skupině. Z předvedeného výkonu máme ale radost a doufáme, že na něj budeme zítra schopné navázat," napsala ČTK Sluková Nausch.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major ve Fort Lauderdale (USA):
Skupina F:
Wilkersonová, Bansleyová (Kan.) - Hoidarová Kolocová, Kvapilová (ČR) 2:1 (-20, 15, 12).
Skupina H:
Sluková Nausch, Hermannová (ČR) - Ukolovová, Barsuková (Rus.) 2:0 (16, 12).

Reklama