Hlavní obsah

Miami dělí jedno vítězství od konferenčního finále

NEW YORK

Basketbalisty Miami dělí už jen jedno vítězství od postupu do finále Východní konference. V nedělním čtvrtém duelu druhého kola play-off zvítězili na hřišti New Jersey 102:92 a v sérii se ujali vedení 3:1 na zápasy. Rozhodnout mohou v úterý na domácí palubovce.

Článek

Na výhře Miami, které hrálo konferenční finále i vloni, se 31 body podílel Dwayne Wade. "Nejsme překvapeni. Když se nám daří pod oběma koši, je těžké nás porazit - ať už doma nebo venku," prohlásil Wade, jenž ke svému střeleckému výkonu přidal i osm asistencí a sedm doskoků.

Po Wadeově skvělém úvodu zápasu se na jeho bránění více soustředil Jason Kidd, jenž si nakonec s 17 body, 13 doskoky a 12 asistencemi připsal devátý triple-double v play-off. New Jersey to ale nestačilo. V klíčové třetí čtvrtině Wadea skvěle zastoupili Antoine Walker a Udonis Haslem.

Oba dali 20 bodů, Haslem navíc přidal jedenáct doskočených míčů. Na 22 bodech Miami ve třetí čtvrtině se podíleli 16 body a pomohli Heat vypracovat až jedenáctibodový náskok. "Dávali spoustu košů. Přísahám, že Haslem snad dneska neminul jediný pokus," řekl křídelní hráč New Jersey Richard Jefferson o soupeři, který proměnil osm z jedenácti pokusů. Clippers srovnali sérii s Phoenixem

V Západní konferenci je duel mezi Los Angeles Clippers a Phoenixem nerozhodný 2:2. Kalifornský tým vyhrál čtvrtý zápas před vlastními fanoušky 114:107 a vyrovnal stav série.

Basketbalisté Clippers dokázali eliminovat útočnou sílu hlavní hvězdy Phoenixu Steva Nashe, jenž si připsal jen osm bodů a jedenáct asistencí. Z jedenácti střeleckých pokusu proměnil pouze tři, ve druhém poločase přitom nedal ani jeden koš ze hry.

Phoenix přesto v závěru ještě z posledních sil zaútočil a 1:14 minuty před koncem snížil sérií dvanácti bodů na 105:106. Pak ale Elton Brand proměnil dvoubodový pokus a Sam Cassell výhru pojistil ještě úspěšnou trojkou. Clippers tak vyhráli i bez svého prvního pivota Chrise Kamana, který nemohl hrát kvůli zraněnému ramenu.

Play-off NBA - 2. kolo
Východní konference
New Jersey - Miami 92:102 (stav série 1:3)
Západní konference
Los Angeles Clippers - Phoenix 114:107 (stav série 2:2)

Reklama

Související témata: