Hlavní obsah

Obhajoba titulu je naším cílem, přesvědčuje trenér Šetlík o ambicích házenkářů Plzně

Vybojovat čtvrtý titul v extralize v řadě. Takhle obtížný, ale zároveň velmi motivující cíl si dali pro závěr probíhající sezóny házenkáři Plzně. O svých ambicích přesvědčili i v ligovém duelu na půdě Lovosic, kde jasným vítězstvím a ziskem dvou bodů alespoň částečně odčinili porážku z finále Českého poháru. „Věřím, že v extraligovém play off dojdeme co nejdál,“ nastínil plány plzeňský trenér Martin Šetlík v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Právo

Trenér plzeňských házenkářů Martin Šetlík.

Článek

Co pro vás znamená další úspěšný výsledek v extralize?

V kontextu toho, že základní část končíme dvakrát na hřištích soupeřů a doma máme jen jedno utkání, jsou další body důležité pro posílení pozice v popředí tabulky. Na začátku druhé půle jsme v Lovosicích otočili skóre a dokázali jsme zastavit předchozí tlak soupeře.

Do jaké míry vám pomohla absence lovosické brankářské jedničky Artura Adamíka, který má disciplinární trest na čtyři kola?

Myslím, že i jejich druhý brankář podal dobrý výkon a nebyl to z jeho strany propadák. Ale je pravda, že neúčast zkušeného gólmana může být pro Lovosice ztrátou, i když jsme se zaměřili jen na vlastní hru.

Jak prožíváte boj o špici?

Tabulka je nahoře hodně vyrovnaná. Čtyři týmy bojují o první místo po základní části. Nepřetahujeme se jen se Zubřím o primát, ale jsou tam i Dukla Praha a nadále i Lovosice, byť zůstávají čtvrté. Liga je v globále atraktivní, je pořád o co hrát.

Máte našlápnuto k obhajobě titulu?

To je náš cíl. Doufejme, že udržíme formu. Zápolíme i s oslabením kádru, ale postupně se někteří hráči začínají vracet.

Už jste se vyrovnali s prohrou ve finále Českého poháru?

Právě v tom období jsme se potýkali s velkou marodkou. A nebyli jsme v herním a zdravotním stavu, jak bychom si představovali. Pohár je za námi, extraliga bude vyvrcholením sezóny.

Dojde po sezóně bez ohledu na konečné umístění v extralize ke změnám v plzeňském kádru?

Milan Škvařil odchází do Švýcarska. To k tomu patří. Někdo se loučí, někdo přichází. A když ztratíte oporu, záleží pak na tom, jestli se sežene adekvátní náhrada.

Reklama

Související témata: