Hlavní obsah

Reprezentant Škvařil se těší na švýcarské angažmá. Bylo by pěkné odcházet s titulem, říká

Plzeň

Český házenkářský reprezentant Milan Škvařil se chystá na zahraniční angažmá. Po sezóně odejde z Plzně do švýcarského klubu Aarau. A rád by se loučil mistrovským titulem, který se svými plzeňskými spoluhráči obhajuje. Momentálně Západočeši vedou extraligu.

Foto: Sport.cz

Házenkářský reprezentant Miloš Škvařil se těší na švýcarské angažmá.

Článek

S jakým předsevzetím jdete do rozhodující fáze sezóny v dresu Plzně?

Ke každému zápasu se snažím přistupovat na sto procent. Od vedení klubu cítím tlak, aby lidi neřekli, že hraji na půl plynu. Bylo by pěkné odcházet z české extraligy se čtvrtým titulem v řadě. Ale máme pokoru k soupeřům a rozhodne se až v play off.

Jak se zrodily vaše kontakty se švýcarským klubem Aarau?

Hrál jsem proti nim v přípravě a docela se mi dařilo. Byli jsme ve spojení od léta. Zpočátku jsem odchod odmítal a chtěl jsem ještě chvíli zůstat doma, kde mám v Plzni super podmínky. Ale v lednu jsem se vrátil z reprezentační akce a dostal jsem znovu nabídku.

Váhal jste nad ní dlouho?

Nebylo co řešit. Jel jsem se tam podívat a vzešla z toho smlouva. Klub dokázal zařídit až neuvěřitelné věci, co se týče servisu. Ani přítelkyně, která se v létě stane moji manželkou, se nemusí o nic starat. Budeme mít zaplacené všechny možné záležitosti, absolutně bez starostí, abych se mohl soustředit jen na házenou.

Jaké je vaše krédo směrem k zahraničnímu angažmá?

Když se bude dařit, dá se z toho udělat pěkné živobytí. Smlouva mi začíná 1. července. Věřím, že se člověk někam posune i po herní a výkonnostní stránce.

A co němčina?

Ve dvaceti letech jsem okusil na rok německou bundesligu. Byl jsem tam sám a něco jsem pochytil od kluků. Domluvím se, ale musím němčinu oprášit. Švýcaři ji někdy komolí a je na mně, abych si ten jazyk zase oživil (úsměv).

Reklama

Související témata: