Hlavní obsah

Basketbalistky Handicapu Brno vyhrály pošestnácté Český pohár

Brno

Basketbalistky Handicapu Brno ovládly po čtyřech letech Český pohár. Ve finále závěrečného turnaje v hale Rosnička porazily v městském derby KP Brno 88:81. Handicap je pokračovatelem úspěšného klubu ze Žabovřesk a v poháru získal už šestnácté prvenství. V zápase o třetí místo Slavia Praha porazila Trutnov 86:67. Ve vítězném týmu se blýskla 39 body Krystal Vaughnová.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Trenér Handicapu Viktor Pruša se svými svěřenkyněmi ve finále Českého poháru basketbalistek

Článek

Handicap rozhodl finále až v závěru. Po vyrovnané úvodní čtvrtině ovládl dění ve druhé desetiminutovce, kdy postupně postupně zvýšil svůj náskok až na rozdíl třinácti bodů. V 16. minutě vedl 45:32. Střelecky tým táhla v prvním poločase trojice Hausknechtová, Adamcová a Švrdlíková.

Po změně stran zvýšily hráčky KP Brno agresivitu, zlepšily doskakování a na začátku závěrečné čtvrtiny se jim podařilo na chvíli stav otočit. Závěr zápasu ale patřil Handicapu, který získal po chybách soupeřek až devítibodový náskok a dramatický duel už dotáhl k jasnému vítězství. Hlavní oporou vítězek byla Hausknechtová, která zaznamenala 26 bodů. KP Brno prohrálo po sérii jedenácti vítězství.

U všech pohárových úspěchů Handicapu byl trenér Jan Bobrovský. U předcházejících patnácti stál jako hlavní trenér, tentokrát působil v roli asistenta Viktora Průši.

Finálový turnaj Českého poháru basketbalistek:
Finále:
Handicap Brno - KP Brno 88:81 (21:21, 51:43, 67:64)
Nejvíce bodů: Hausknechtová 26, Adamcová 16, Švrdlíková 13 - Pecková 17, Remenárová 14, Solopovová, Sládková a Maddenová po 12.
O 3. místo:
Slavia Praha - Trutnov 86:67 (24:21, 49:38, 68:56)
Nejvíce bodů: Krystal Vaughnová 39, Russellová 17, Felixová 9 - Hindráková 20, Vacková 11, Kozumplíková 9.

Reklama

Související témata: