Hlavní obsah

Volejbalisté Kladna jsou poprvé vítězi Českého poháru

Volejbalisté Kladna vybojovali poprvé Český pohár. Karlovarsko porazili v brněnské hale po vlažnějším začátku 3:1 a svou čtvrtou finálovou účast proměnili v premiérový triumf. Svěřenci Milana Fortuníka mají skvěle rozehranou i extraligu a už mají jistotu, že do play off půjdou z prvního místa.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Tomáš Hýský z Kladna se raduje ve finále českého poháru.

Článek

Kladenští hráči dnes opět prokázali výbornou formu i obrovskou chuť, s níž dominují domácí scéně. Ve finále poháru byli poprvé od roku 2009, začali sice křečovitě, ztratili první set 20:25, ale pak už Karlovarsko přehráli hlavně v útoku a ovládli první vrchol sezony.

Středočeši se zpočátku trápili s přihrávkou a tým z Karlových Varů skvěle bránil. "Jsme zaražení jak prdy, uvolněte se," nabádal kouč Fortuník. Od druhé sady se Kladenští uklidnili a rozjeli. Dostali rivala do úzkých šňůrou bodů a ten pak dlouho působil zakřiknutě.

Kouč Jiří Novák marně míchal sestavou, Kladno ukázalo, proč vede extraligu, a když ke kvalitní hře přidalo emoce, Karlovarsko chybovalo ještě více. Fortuníkův výběr na trůnu pro nejlepší pohárový tým sezony vystřídal Duklu Liberec.

Karlovarsko se z domácího poháru rychle musí přeorientovat na evropskou scénu, už ve čtvrtek hostí v prvním čtvrtfinále Poháru CEV favorita z Tours. Vítězky Českého poháru žen budou známy ve středu, kdy Olomouc přivítá prostějovské obhájkyně trofeje.

Finále Českého poháru volejbalistů v Brně:
Kladno - Karlovarsko 3:1 (-20, 20, 21, 19)
Nejvíce bodů: Křesťan 25, Hietanen 12, Hýský 10, Trojan 8, Zajíček 5 - M. Kriško 22, Zmrhal 9, Široký 8, Treial 7, Hudeček 6.

Reklama

Související témata: