Hlavní obsah

Ostrava připravila prostějovským volejbalistkám další prohru

Praha

Už třetí porážku za sebou utrpěly volejbalistky Prostějova na domácí scéně. Klub, který byl zvyklý osm let dominovat extralize i Českému poháru, ve středu ztratil pohárovou trofej v bitvě s Olomoucí a v ligové sezoně prohrál podruhé po sobě. Další ztrátu utrpěl v Ostravě ve třetím kole nadstavbové části.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Před týdnem Prostějov prohrál v extralize doma s Olomoucí, výsledkem 2:3 stejnému rivalovi podlehl i ve středu ve finále poháru a dnes další marný pětisetový souboj svedl v Ostravě. Hanačky přitom vedly 2:1 na sety, čtvrtý však ztratily 25:27 a tie-break pak 10:15. Ostrava využila nezvykle vysokého počtu chyb soupeře, nejlepší hráčkou domácího týmu byla s 27 body univerzálka Petra Kojdová.

"Jsme rády za vítězství. Myslím, že kdybychom dělaly méně nevynucených chyb, máme tři body. Super zahrála Petra Kojdová a tým se přidal," řekla kapitánka Iva Nachmilnerová. Ostrava v neděli dopoledne odletí na Sibiř k odvetě Vyzývacího poháru do Krasnojarsku a generálku zvládla výborně.

"Podaly jsme bojovný výkon a dobře jsme bránili jejich klíčové hráčky na síti i v poli. I přes vyšší procento nevynucených chyb jsme zaslouženě vyhráli. Chtěli jsme si dát malý dárek do letadla a to se nám povedlo," radoval se kouč Zdeněk Pommer.

V součtu ještě s evropským Pohárem CEV Prostějov klopýtl už počtvrté v řadě a pokaždé 2:3. "Po těžkých třech utkáních jsme prohráli i čtvrté. Trochu nám odešla spolupráce smeč náhra. Pořád se meleme s jedním a tím samým a to dohrát do vítězného konce dobře rozehraný set," litoval trenér Peter Goga.

Olomouc doma porazila Olymp 3:0 a ztrácí na vedoucí Prostějov už jen tři body. Nadstavba pro elitní skupinu má před play off na programu ještě tři kola.

Uniqa extraliga volejbalistek - nadstavbová část:
Skupina o 1. - 4. místo, 21. kolo:
Ostrava - Prostějov 3:2 (23, -20, -20, 25, 10)
Nejvíce bodů: P. Kojdová 27, Nachmilnerová, Toufarová a Zedníková po 10 - Herelová 17, Emontsová 16, Trnková 14.
Skupina o 5. - 9. místo, 23. kolo:
Přerov - Frýdek-Místek 1:3 (-15, 23, -22, -22)
Nejvíce bodů: Svobodová 28, Kohoutová 14, Šádková a Ticháčková po 8 - Kukučová 17, Mitregaová 16, Pavelková 15

Reklama

Související témata: