Hlavní obsah

Atlanta angažovala Calderóna a ušetřila Golden State 10 milionů

Atlanta

Po turbulentním týdnu bývalý mistr světa a Evropy Španěl José Calderón posílil nakonec basketbalisty Atlanty. Vedení Hawks si pětatřicetiletého rozehrávače stáhlo ze seznamu volných hráčů, čímž potěšilo zástupce Golden State Warriors, kteří ho tam umístili. Úřadující vicemistři NBA by jinak museli Calderónovi vyplatit 415.000 dolarů (přes deset milionů korun), i když v klubu strávil pouze dvě

Foto: ČTK

Basketbalista Atlanty Hawks Theo Ratliff blokující střelu už se těší na novou posil Josého Calderóna

Článek

Calderónových služeb se v pondělí zřekli nejprve Los Angeles Lakers, za které odehrál v této sezoně jen 24 zápasů. Zkušeného rozehrávače se rozhodlo angažovat vedení Golden State, situaci však změnilo úterní zranění Kevina Duranta. Nejlepší střelec Warriors kvůli poškozeným vazům v koleni vypadl ze hry nejméně na měsíc a klub za něj narychlo získal jako náhradu Matta Barnese.

Přesto se klub z Oaklandu rozhodl dodržet dohodu s Calderónem, podepsal s ním kontrakt a vzápětí ho umístil na tzv. waiver list. V Atlantě bude španělský basketbalista třetím rozehrávačem za Němcem Dennisem Schröderem a Malcolmem Delaneym. Hawks jeho angažováním zbavili Golden State finančních závazků vůči Calderónovi, sami ve zbytku sezony hráči vyplatí 247.000 dolarů (přes šest milionů korun).

Calderón, jenž má i dvě stříbrné a jednu bronzovou medaili z olympijských her, působí v NBA od roku 2005. Sedm a půl sezony strávil v Torontu, pak hrál za Detroit, Dallas, New York a Lakers.

Reklama

Související témata: