Hlavní obsah

Neporazitelný! Squashista Koukal získal osmnáctý republikový titul

Praha

Squashista Jan Koukal splnil roli hlavního favorita mistrovství republiky a získal osmnáctý domácí titul. Ve finále na proskleném kurtu v pražské Galerii Harfa dnes porazil překvapení turnaje Jakuba Solnického hladce ve třech setech.

Foto: Irena Vanišová

Squashista Jan Koukal slaví osmnáctý titul mistra republiky.

Článek

Třiatřicetiletý Koukal v pěti zápasech na šampionátu neztratil ani set, se svou hrou ale spokojen příliš nebyl. "Těší mě, že jsem vyhrál bez ztráty setu osmnáctý titul, ale výkon nebyl tak dobrý," uvedl Koukal, jenž označil postup Solnického do finále za jedno z největších překvapení v historii republikových šampionátů.

Koukalovým cílem pro další léta bude zaokrouhlit počet českých titulů na dvacet. "Na světové turnaje už cestovat nebudu, prioritou jsou domácí tituly pro další léta. Myslím, že ještě nějakou chvíli mohu tady vyhrávat," uvedl vítěz 34 turnajů světové série PSA.

Mistryní republiky se stala Zuzana Kubáňová, jež porazila 3:2 na sety převážně ve Francii žijící Annu Serme. Mistryně světa v racketlonu Kubáňová podřídila zisku republikového titulu vše, dokonce vyhlásila veřejnou sbírku, aby se mohla zúčastnit zahraničních turnajů.

Reklama