Hlavní obsah

Diaw a Nash zařídili vítězství Phoenixu v semifinále NBA

DALLAS

Basketbalisté Phoenixu vyhráli středeční utkání v Dallasu 121:118 a ujali se vedení 1:0 ve finále Západní konference zámořské NBA. O výhru Suns se postarali Boris Diaw a Steve Nash. Francouzský basketbalista si čtyřiatřiceti body vytvořil nové osobní střelecké maximum a zaznamenal i klíčový koš půl vteřiny před koncem, Nash táhl tým sedmadvaceti body a šestnácti asistencemi.

Článek

Mavericks ještě necelé čtyři minuty před koncem vedli o devět bodů, ale v závěru naprosto zkolabovali. Několik ztracených míčů a špatně zvládnutých obranných akcí stačilo k tomu, aby dobře rozehraný zápas prohráli. "Je pro nás zklamání, že jsme si to nechali proklouznout mezi prsty," řekl rozehrávač Dallasu Jason Terry.

Phoenix v závěru předvedl výborný útočný výkon. Nash v posledních třech a půl minutách nastřílel deset bodů a 43 vteřin před koncem utkání našel přihrávkou Shawna Mariona, který dostal Suns do vedení. Nejužitečnější hráč soutěže byl půl vteřiny před závěrečnou sirénou i u posledního koše zápasu, když Diaw po jeho asistenci skóroval.

Čtyřiadvacetiletý Francouz hraje v zámoří svou třetí sezónu a ve středu jasně ukázal, proč byl letos zvolen hráčem s největším zlepšením. "Byly chvíle, kdy měl nálepku měkkého, nekonkurenceschopného hráče. Říkám vám, že teď je to pravý opak. Je to jeden z nejlepších chlapců, které máme, inteligentní basketbalista, který ví, jak hrát," chválil svého svěřence trenér Phoenixu Mike D'Antoni.

Play-off NBA - finále Západní konference
Dallas - Phoenix 118:121 (stav série 0:1).

Reklama

Související témata: