Hlavní obsah

Házenkářka Kordovská vymění Slavii za německou ligu

Praha

Házenkářská reprezentantka Kamila Kordovská po sezóně odejde z pražské Slavie do německého klubu HSG Blomberg-Lippe. S týmem, kterému patří v současnosti desáté místo v bundesligové tabulce, podepsala dvouletou smlouvu.

Foto: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Kamilu Kordovskou (uprostřed) maďarská obrana nezastavila. Ilustrační snímek.

Článek

Devatenáctiletá spojka se rozhodla vyzkoušet první zahraniční angažmá po únorové zkoušce v německém celku. "Prostředí jsem viděla, některé hráčky HSG znám, protože jsme s nimi se Slavií za poslední tři roky hráli přípravné zápasy. Bylo to těžké rozhodování, ale chci se posunout dál, do lepší soutěže. A tou německá bundesliga je. Cítím, že mi trenér věří, že mě do kádru chce. Jinak bych o tom odchodu nepřemýšlela," uvedl Kordovská na webu házenkářského svazu.

Podle šéfa Slavie Richarda Tomana mohla opora čtvrtého týmu interligové tabulky a účastnice prosincového mistrovství Evropy odchod ještě odložit. "Myslím si, že měla ještě tak dvě až tři sezony počkat a odejít jako zkušenější a vyzrálejší hráčka. A třeba i do jiného, možná lepšího klubu. Ale je to její rozhodnutí a je potřeba ho respektovat," řekl Toman.

Reklama

Související témata: