Hlavní obsah

Poruba - Elblag 27:14Házenkářky Poruby smazaly ztrátu a jsou v semifinále poháru

Házenkářky Poruby postoupily do semifinále Vyzývacího poháru a postaraly se o největší úspěch v klubové historii. Po pětibrankové prohře v Polsku zvítězily svěřenkyně trenéra Petera Olšavského v domácí odvetě nad Elblagem vysoko 27:14. V dubnovém semifinále se Ostravanky utkají s vítězem švédsko-španělského duelu Höörs - Guardes.

Článek

"Po středečním nevydařeném interligovém utkání s Trenčínem jsme si hodně věcí v kabině vyříkali. A bylo to chvílemi i ostřejší. Nakonec se ukázalo, že nás možná i tyto věci, jak se někdy říká, nakoply," řekl Olšavský. "Holky podaly doopravdy hodně kvalitní a soustředěný výkon, hlavně v obranné fázi. Svědčí o tom i to, že jsme v posledních patnácti minutách nedostali gól. Důležité bylo, že jsme se nedívali na skóre a soustředili se jen na náš výkon," dodal.

Porubské hráčky před týdnem v Polsku doplatily na neproměňování vyložených šancí. V odvetě si ale v tomto směru počínaly mnohem lépe, i když jim chybělo zraněné trio Minarčíková, Varmužová, Maiwaelderová. Už během úvodních dvaceti minut smazaly ve vyprodané hale manko z prvního zápasu a krátce před poločasem vedly 13:6.

"Proti prvnímu utkání jsme výrazně zlepšili koncovku. Opět se potvrdilo, že proti kvalitním týmům se umíme vyhecovat a roste i náš výkon. Ve druhém poločase gradoval," vyzdvihl kouč.

Poruba velmi dobře bránila a nadále se jí dařilo také v útoku, potřebný náskok si tak domácí tým udržoval i po změně stran. Deset minut před koncem vedl 22:14 a gólmanka Markéta Doláková pak už polským soupeřkám nedovolila snížit.

"Podaly jsme určitě nejlepší výkon v sezoně. Velmi dobře jsme bránily a pohlídaly si největší hvězdy soupeře. Jsme všechny velmi šťastné, že postupujeme do semifinále, protože to je historický úspěch porubského klubu," uvedla kapitánka Leona Šviráková.

Před čtyřmi lety získaly Vyzývací pohár házenkářky Mostu, Elblag hrál loni semifinále.

Čtvrtfinále Vyzývacího poháru házenkářek - odveta:
Sokol Poruba - Kram Start Elblag 27:14 (14:8)
Nejvíce branek: Konečná a Tomašechová po 5, Šviráková, Rechtorisová a Marčíková po 4 - Dankowská 4, Balsamová, Swierzewská, Andrzejewská a Wagová po 2. Rozhodčí: Kaludjerovič, Vujačič (oba Č. Hora). Sedmimetrové hody: 4/4 - 2/1. Vyloučení: 1:3. Diváci: 675. První zápas 24:29, postoupila Poruba.

Reklama

Související témata: