Hlavní obsah

Basketbalistky KP Brno postoupily přes Handicap do semifinále

Basketbalistky KP Brno jsou prvními semifinalistkami ligy. Čtvrtfinálovou sérii s městským rivalem Handicapem ukončily v nejkratším možném termínu, na domácí palubovce v úterý vyhrály třetí zápas série 90:73. Postupem do boje o medaile hráčky Králova Pole oplatily soupeři prohru v únorovém finále domácí pohárové soutěže.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Trenér Handicapu Viktor Pruša se svými svěřenkyněmi ve finále Českého poháru basketbalistek

Článek

O výsledku třetího duelu rozhodla hned úvodní čtvrtina, v níž Královo Pole získalo dvouciferný náskok. Handicap dokázal v dalších dvou čtvrtinách pouze srovnat krok, na zvrat neměl sílu. V poslední desetiminutovce domácí basketbalistky ještě náskok navýšily. Hlavními oporami Králova Pole byly Tereza Pecková s 28 body a Litevka Marina Solopovová, jež přidala 21 bodů.

"Utkání nebylo tak snadné, jak možná napovídá výsledek. Jsme už hodně unavené, dnes už jsem tahala nohy za sebou. Proto jsme rády, že jsme vyhrály a máme teď více času na odpočinek," řekla nejlepší střelkyně zápasu Pecková.

Pro soupeře, jemuž chyběly zraněné pivotky Palušná a Vitulová, byl splněným cílem už samotný postup do play off. "K tomu se nám nad plán podařilo vyhrát pohár, takže jsem navzdory prohře s restartem našeho týmu spokojen," řekl trenér Handicapu Viktor Pruša.

V sérii mezi vicemistrovským Nymburkem a Slavií Praha si postupový mečbol zajistily obhájkyně stříbra. V domácím utkání zvítězily po dramatickém průběhu 73:69 a v sérii vedou 2:1 na zápasy.

Ani jeden tým nevedl o více než devět bodů, Středočešky ale právě o tolik prohrávaly ještě sedm minut před koncem. Výsledek otočily zejména proto, že v poslední čtvrtině dovolily oporám soupeře Krystal Vaughnové a Jamie Russelové vstřelit jediný bod. Do té doby přitom obě Američanky měly na kontě po 21 bodech. V domácím dresu byla nejplatnější hráčkou s 18 body a 13 doskoky ukrajinská pivotka Taisia Udoděnková.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy žen - 3. zápas:
KP Brno - Handicap Brno 90:73 (27:16, 50:39, 70:59)
Nejvíce bodů: Pecková 28, Solopovová 21, Maddenová 12 - Sedláková 14, Švrdlíková 16, Adamcová 11. Konečný stav série: 3:0.
Nymburk - Slavia Praha 73:69 (17:15, 41:34, 54:59)
Nejvíce bodů: Udoděnková a Bartáková po 18, Pavelová 11 - Russellová 22, Krystal Vaughnová 21, Felixová a Pudláková po 9. Stav série: 2:1.

Reklama