Hlavní obsah

Elhotová se vrátila pod koše jako maminka. Tělo si dost pamatuje, ani střelba mi neutekla, těšilo ji

Praha

Nejlepší česká basketbalistka Kateřina Elhotová je po roční mateřské pauze zpátky. Poprvé od listopadového narození syna Daniela hrála ligové semifinále a za patnáct minut v dresu pražského USK přispěla k demolici Nymburka (107:44) patnácti body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka USK Praha Kateřina Elhotová během semifinále s Nymburkem.

Článek
Fotogalerie

Jak jste se cítila na hřišti?

Sama ze sebe jsem překvapená, jak jsem si přišla svěží. Běhalo se mi docela lehce, možná i proto, že nad basketem až tolik nepřemýšlím. Ještě musím potrénovat, to je jasné, ale z obnovené premiéry mám dobrý pocit.

Byla jste před ní hodně nervózní?

Ze začátku trochu, přece jen jsem nevěděla, co mohu čekat od svého těla. Ale s potěšením jsem zjistila, že si dost pamatuje a sázím na to, že se obnovují automatismy.

Proměnila jste šest z osmi střel, z toho tři trojky, takže to platí i pro střelbu?

Moc mě těší, že mi ani střelba neutekla. Přiznám se, že porce 15 bodů je pro mě veliké překvápko, ale ze začátku, co jsem zvedla, tak tam spadlo.

Kde ještě cítíte největší rezervy?

Jako vždycky u sebe v obraně. Tam mám nohy zarostlé do země, ale v péči kondičního trenéra Aleše Kaplana se to jistě zlepší. Potřebuji chytit i zápasový rytmus, ale po individuální přípravě jsem teprve minulý týden měla trénink s týmem a najednou už s holkama i hraju.

Svědčí role maminky i vaší psychice?

Určitě mně prospívá, že hlava je teď odpočinutá od basketu. Mám ten sport ráda, chci ho dělat na sto procent, ale už pro mě není středobodem vesmíru. Tím je můj syn.

Jak zvládáte dočasné odloučení od něj?

Zatím je to jen jednou denně na dvě tři hoďky, ale spěchám domů víc než kdy jindy. Když jsem při zápase slyšela v hledišti brečet miminko, tak jsem si hned na prcka vzpomněla. On ale v hale nebyl, hlídala ho moje maminka. I když jsem na dítě sama, mám kolem sebe moc fajn lidi, kteří pomohou.

Už jste s trenérkou Hejkovou mluvily o vaší účasti na euroligovém Final Four v polovině dubna v ruském Jekatěrinburgu?

Jsme domluvené, poletím tam i s prckem. Budu docela zvědavá, jak to zmákneme, ale maminku vezu jako chůvu. Bez její pomoci bych si na to vůbec netroufla.

Reklama