Hlavní obsah

Nymburk vzdoroval víc, ale basketbalistky USK míří do finále

Aktualizováno

Basketbalistky USK Praha jsou krok od dalšího ligového finále. Nad Nymburkem zvítězily i ve druhém semifinálovém utkání, tentokrát po vyrovnanějším průběhu 83:67. Úvodní duel na hřišti obhájkyň titulu skončil rozdílem 63 bodů. Postup si vítězky posledních šesti ligových ročníků mohou zajistit v úterý v domácí hale Královka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka USK Praha Marta Xargayová během semifinále s Nymburkem.

Článek

Jedna výhra dělí od finále i Hradec Králové. Lvice zvládly po vyrovnaném prvním utkání druhý duel na hřišti KP Brno s větším klidem, zvítězily o deset bodů 86:76 a stejně jako USK mohou v úterý před vlastními fanoušky rozhodnout o postupu.

"Oproti utkání na domácí palubovce byl náš tým hodně 'těžký' (unavený). Je pravda, že jsme v tréninku přitvrdili, nebereme ohled na to, že hrajeme zápasy, a dneska to bylo vidět," konstatovala trenérka USK Natália Hejková.

Do hry v dresu USK tentokrát nezasáhla Kateřina Elhotová, která si ve středu odbyla návrat po mateřské pauze a k jasné výhře přispěla 15 body. Stejně bodů dnes nastřílela její mladší sestra Karolína. Nejvíce bodů daly domácí Sonia Ursuová a v dresu vítězek Alena Hanušová, které se shodly na 19 bodech.

Nymburk sehrál s USK důstojnější roli, dokonce vyhrál poslední čtvrtinu 13:11, přestože byl v zápase oslaben. Kvůli zranění kolena z minulého utkání chyběla Kateřina Zavázalová a nastoupit nemohla ani Talisia Udoděnková.

"Jsem rád, že jsme ukázali, že umíme hrát basket, protože to jsme v prvním zápase moc neukázali. Ve středu jsme byli překvapení z tlaku, který na nás euroligový tým vyvinul. V tomto zápase jsme zahráli dobře a myslím si, že jsme se vyrovnali USK právě v agresivitě a nasazení a předčili jsme je na doskoku," pochválil své svěřenkyně nymburský trenér Daniel Kurucz.

Semifinále play off basketbalové ligy žen - 2. zápasy:
Nymburk - USK Praha 67:83 (16:25, 38:52, 54:72)
Nejvíce bodů: Ursuová 19, Chomenčuková 12, Mircová a Bakajsová po 9 - Hanušová 19, Kia Vaughnová 16, Elhotová 15, Dupreeová a Vyoralová po 10. Stav série: 0:2.
KP Brno - Hradec Králové 76:86 (23:25, 40:44, 55:66)
Nejvíce bodů: Maddenová 18, Pecková 17, Satoranská 12 - Andělová 21, Minorovičová 16, Rosenbaumová 14. Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata: