Hlavní obsah

Kladno srovnalo semifinále s Libercem, Jihostroj má mečbol

Liberec/České Budějovice

Semifinálová série mezi mistrovským Libercem a volejbalisty Kladna je po čtyřech zápasech vyrovnaná. Kladenští vítězové dlouhodobé části dnes v hale Dukly zvítězili 3:0 i díky 12 bodovým blokům. Naopak České Budějovice doma získaly už třetí bod, nad Karlovarskem zvítězily 3:1 a chybí jim k postupu do finále už jen jedno vítězství. Série budou pokračovat ve čtvrtek.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Ondřej Hudeček, Tomáš Široký a Daniel Končal (všichni z Karlových Varů).

Článek

Kladno předchozí dva zápasy s libereckým obhájcem titulu ztratilo 2:3, přičemž v neděli promarnilo vedení 2:0 na sety. Nedokázalo zastavit univerzála Filipa Kramara, ale dnes byla právě obrana jejich hlavní zbraní. Jen blokem svěřenci Milana Fortuníka bodovali dvanáctkrát.

Dukla se po debaklu ve druhé sadě (14:25) ještě vrátila do zápasu po změnách v sestavě, jenže ani čtyřbodové vedení jí nestačilo. Série se tak určitě ještě vrátí do Liberce v neděli.

Zato Jihostroj může už ve čtvrtek v Karlových Varech slavit postup. S mladíkem Šotolou místo zraněných cizinců Geverta i Hackwortha na postu univerzála potěšili zaplněnou domácí halu vítězstvím 3:1. Jen ve druhé sadě byli Západočeši úspěšnější. Zápas v posledním setu rozhodl svou sérií na servisu blokař Sobotka.

"Už jsem nebyl tolik nervózní, v základu jsem nastoupil podruhé. Hodně mi pomáhají spoluhráči, univerzál Gevert mi radí, kam mám útočit, jak blokovat. Rozhodnuto ještě není v žádném případě," řekl sedmnáctiletý Marek Šotola.

Pochvaly se dočkal i od kouče soupeře Jiřího Nováka. "Musím ho pochválit, je nezatížený play off, zvládl to výborně. Myslím, že jsme v Budějovicích nehráli špatně, ale udělali jsme vždycky o chybičku navíc. Nevím, jestli bude domácí prostředí výhodou, ale určitě se chceme do Budějovic ještě vrátit," uvedl trenér Karlovarska.

Semifinále play off extraligy volejbalistů - 4. zápasy:
Liberec - Kladno 0:3 (-21, -14, -21)
Nejvíce bodů: Správka 9, Kramar a Galabov po 7 - Křesťan 14, Hýský 13, Hietanen 12. Stav série: 2:2.
České Budějovice - Karlovarsko 3:1 (25, -20, 22, 17)
Nejvíce bodů: Šotola 18, Michálek 12, R. Mach 11 - Zmrhal 21, Hudeček 17, Treial a Široký po 14. Stav série: 3:1.

Reklama