Hlavní obsah

Volejbalisté Karlovarska snížili, Kladno přidalo třetí výhru

Kladno/Karlovy Vary

Volejbalisté Karlovarska prodloužili semifinálovou sérii extraligy s Českými Budějovicemi. Soupeře, který mohl získat postupové čtvrté vítězství, doma zdolali 3:1 a v sérii snížili na 2:3. Třetí výhru si připsalo Kladno, nejlepší celek dlouhodobé části porazil liberecké obhájce titulu jednoznačně 3:0 a na zápasy vede 3:2. Série budou pokračovat v neděli.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští volejbalisté Daniel Pfferer (vlevo) a Ondřej Hudeček.

Článek

V Kladně mířil za ziskem úvodního setu Liberec, ale domácí mužstvo dokázalo už téměř bezvýchodnou pětibodovou ztrátu v koncovce smazat a zvítězilo 26:24. Pak už svěřenci trenéra Milana Fortuníka zápas ovládli, třináctkrát bodovali blokem a nezastavily je ani Patuchovy dělové servisy. Kladenský univerzál Filip Křesťan se blýskl 21 body.

Dukla neuhrála set ani v předchozím utkání doma. "Domácí v koncovce prvního setu dobře podávali, my jsme nebyli schopní udělat ztrátu. Takže v jednom postavení jsme prohráli set a vlastně i celý zápas, protože domácí se tím dostali na koně. Doma ale chceme sérii prodloužit," řekl České televizi liberecký kouč Michal Nekola.

Otočená koncovka úvodní sady překvapila i kladenského trenéra Milana Fortuníka. "Já se už staral hlavně o to, aby hráči nepanikařili, že prohráváme," přiznal s úsměvem. "Ale v téhle sérii už bylo vidět víc různých obratů a komplikací. Teď máme mečbol a je možné, že třeba budeme mít ještě druhý u nás," prohlásil Fortuník.

Jihostroj získal v Karlových Varech úvodní sadu poměrem 25:22, pak mu ale domácí hráči už nedovolili na rychlý postup ani pomyslet. Další dva sety vyhráli shodně 25:16 a čtvrtý po obratu o tři body. Hostům k úspěchu nepomohl ani uzdravený univerzál Sebastian Gevert, domácí dvojice Ondřej Hudeček, Marek Zmrhal soupeře rozstřílela 21 body.

"My jsme tentokrát moc neřešili taktiku, ale zdravou agresivitu. První set byl hodně rozkoukávací, tím jsme klidně mohli utkání ztratit, ale to se naštěstí nestalo. Ty další už stály za to," uvedl karlovarský kouč Jiří Novák na webu denik.cz. "V neděli vyhraje ten, co se bude méně bát a udělá méně chyb. Ani jeden tým už nemá soupeře čím překvapit," dodal.

Trenér Jihostroje René Dvořák si postěžoval na světelné podmínky. "Ve druhé sadě do haly svítilo slunce, my jsme neviděli ani půlku hřiště a na to jsme dojeli. Podle mého toto je pro extraligu až nedůstojné. Ve třetí sadě jsme měli slunce v zádech, ale Karlovarsko už bylo rozjeté a my jsme se s tím nedokázali vypořádat," řekl.

Semifinále play off extraligy volejbalistů - 5. zápasy:
Kladno - Liberec 3:0 (24, 16, 18)
Nejvíce bodů: Křesťan 21, Hýský a Hietanen po 11, Zajíček 7 - Patucha 12, Správka 8, Staněk a Galabov po 5. Stav série: 3:2.
Karlovarsko - České Budějovice 3:1 (-22, 16, 16, 22)
Nejvíce bodů: Hudeček a Zmrhal po 21, Treial 13, Široký 11 - Michálek 16, R. Mach 10, Gevert 9. Stav série: 2:3.

Reklama