Hlavní obsah

Drama v Lovosicích, jde o všechno! Vítěz vyzve v semifinále mistra z Plzně

eš, Sport.cz., PrávoSport.czPrávo

To bude drama. Bitvu házenkářů Lovosic a Karviné o postup do semifinále play off extraligy rozhodne až pátý zápas. Stav čtvrtfinálové série je 2:2 a k úspěšnému dovršení postupu jsou nutná tři vítězství. Klíčový duel se hraje v sobotu 8. dubna od 17 hodin v Lovosicích.

Foto: Josef Pešout

Vojtěch Srba.

Článek

„Měli jsme fantastickou výchozí pozici po prvních dvou domácích zápasech. Vedli jsme 2:0 na utkání, ale po odvetách v Karviné není nic vyřešeno. Oba týmy touží po postupu, přičemž poslední krok bývá nejsložitější," charakterizuje zápletku Vojtěch Srba, sportovní ředitel lovosického klubu.

Play off má pro rozhodující zápas jasná pravidla, už nelze spoléhat na další opravu. „Je to i o maličkostech, detailech, především o bojovnosti. Věřím, že urveme vítězství a sérii ukončíme. Samozřejmě v náš prospěch. Měli jsme už dvě šance k završení postupu do semifinále, teď nechceme promarnit třetí. Výhodou je domácí prostředí. Proto se těšíme na zaplněnou lovosickou sportovní halu," zve Srba fanoušky.

Týmy Lovosic a Karviné se velmi dobře znají. „V základní části jsme skončili čtvrtí, soupeř pátý, tudíž je tam zřejmá vyrovnanost. Tahle série je také nejdramatičtější, což se dalo předpokládat. Karviná patří k elitním extraligovým celkům, klub má zvuk, dříve vyhrával tituly," dodává Srba.

Do semifinále už počátkem dubna postoupily týmy Plzně, Zubří a pražské Dukly. Vítěz série mezi Lovosicemi a Karvinou narazí na favorizovaného obhájce extraligového prvenství Plzeň. „O tom nepřemýšlíme. Soustředíme se jen na sobotní zápas, a co bude dál, to necháváme otevřené," tvrdí Srba.

Reklama