Hlavní obsah

Kouč Šmejkal končí v Ostravě a vrací se do Rakouska. Musím splnit slib, vysvětluje

Ostrava

Bývalý trenér mužské reprezentace Zdeněk Šmejkal se po roce znovu loučí s volejbalisty Ostravy a vrací se do rakouského Waldviertelu. V extraligovém týmu Ostravy, který se letos vrátil do play off a obsadil konečné 7. místo, nekončí vinou neuspokojivých výkonů, ale protože chce dodržet dané slovo.

Foto: Aleš Krecl

Trenér Zdeněk Šmejkal

Článek

„Slíbil jsem jim, že se tam vrátím. Trochu jsem sice spoléhal na to, že si najdou jinou trenérskou alternativu, ale oni chtějí, abych navázal na svou práci, kterou jsem tam před letošním návratem do Ostravy započal," vysvětloval Šmejkal.

Opakuje se tak situace ze začátku této sezóny, kdy se Šmejkal vracel z Rakouska do Ostravy také proto, aby dodržel slib. „Dříve jsem dal slovo Ostravě, nyní musím splnit slib i rakouské straně. Je mi líto, že musím odcházet z Ostravy od rozdělané práce, ale věřím, že přijde nový trenér, který na mne naváže," řekl Šmejkal. Nového kouče v klubu hledají, neschůdnější cestou se ale zdá být povýšení dosavadního hrajícího asistenta Jana Václavíka.

Zkušený kouč Šmejkal byl v minulé sezóně po změnách ve vedení klubu vyhozen a v rozehraném ročníku zamířil do Rakouska, kde získal v nejvyšší soutěži bronzové medaile. Poté, co se do vedení ostravského klubu vrátili původní šéfové, se ale Šmejkal před sezónou vrátil a dovedl mladý tým společně s asistentem Václavíkem zpátky do play off.

„Před sezonou jsme si se správní radou klubu dali za cíl stabilizovat klub a nastartovat nový tým. To se nám podařilo, i když jsme se mohli umístit líp. Osobně se s Ostravou budu těžko loučit. Prožil jsem tady krásné roky, až na loňský volejbalový paskvil. Ale takový je volejbalový život a já doufám, že se třeba zase někdy naše sportovní cesty protnou," řekl Šmejkal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články