Hlavní obsah

Házenkáři Plzně jsou blízko postupu do finále

Plzeň/Zubří

Házenkáři Plzně udělali další krok na cestě za čtvrtým ligovým titulem v řadě. I ve druhém semifinále jasně přehráli Lovosice, dnes 29:23, a udrželi domácí neporazitelnost v sezoně. Postup do finále mohou Západočeši slavit příští sobotu v Lovosicích.

Článek

Druhé semifinále mezi Zubřím a Duklou dnes teprve začalo a hosté z Prahy vybojovali těsnou výhru 29:28. Zubří přitom ve druhém poločase vedlo až o pět branek, pak doplatilo na zranění střelce Rečka. Série bude pokračovat v neděli, sobotní první duel sledovalo téměř 1500 diváků.

Lovosicím chyběl tvůrce hry Bouček, jenž si v pátek poranil tříslo. Lídry Plzně byli dnes Škvařil s devíti góly, o jeden méně dal Poloz a spolehlivý výkon v brance podal Štochl.

"Bylo to těžší než včera. Potvrdilo se, že to Lovosice nevzdaly, ani když v poločase prohrávaly o osm gólů. Jsem rád, že vedeme 2:0 na zápasy, ale myslel jsem, že ve druhé půli soupeře víc zlomíme. Oni se drželi, my jsme byli těžkopádní. Ale je to play off, počítají se vítězství. Můžeme jet do Lovosic s klidnou hlavou," řekl plzeňský kouč Martin Šetlík.

Zubří mělo proti Dukle zpočátku navrch, jenže pak přišlo o hlavního střelce. "Zápas jsme měli jednoznačně ve vlastních rukou až do momentu, kdy se zranil Adam Reček, který byl do té doby naším stěžejním hráčem. Družstvo poté ztratilo jistotu v útočné činnosti, což se negativně odrazilo na všech hráčích," litoval trenér Andrej Titkov. K výhře Dukly přispěl Mubenzem devíti trefami.

Semifinále play off extraligy házenkářů:
2. zápas:
Plzeň - Lovosice 29:23 (17:9)
Nejvíce branek: M. Škvařil 9, Poloz 8/1, M. Tonar 5/1 - Malý 6/2, Klimt 5/1, Motl 4/1. Stav série: 2:0.
1. zápas:
Zubří - Dukla Praha 28:29 (15:11)
Nejvíce branek: Reček 7, Hrstka 5/3, Šlachta 5 - Mubenzem 9, Jeníček a Patzel po 4.

Reklama

Související témata: