Hlavní obsah

Házenkáři porazili SČH a vykročili na MS

Čeští házenkáři zdolali v sobotním prvním zápase play-off o postup na mistrovství světa tým Srbska a Černé hory v Čačaku 37:31. Svěřenci trenéra Pavla Pauzy tak udělali výrazný krok k postupu na šampionát, který se uskuteční příští rok v Německu. Odveta se bude hrát 18. června v Brně.

Článek

Českému týmu se podařil vstup do utkání a neustále vedl. Malá krize přišla kolem 20. minuty. Domácí dokázali otočit při dvojnásobné přesilovce skóre ve svůj prospěch a jedinkrát v zápase vedli 11:10. Ještě do poločasu však hosté opět získali vedení.

I úvod druhého poločasu vyšel lépe českým házenkářům. Výborně bránili, vynikající byl brankář Galia a dařil se i přechod do rychlého protiútoku, kterému dominovali Filip a Juříček. Postupný útok a kombinační hru podpořil dobrou střelbou Jícha a v závěru, když jej domácí začali střežit osobně, ho úspěšně zastoupil Vítek.

"Pro odvetu to pro nás znamená obrovskou šanci. Dosáhli jsme výsledku, který málokdo čekal. Může to vypadat, že soupeř bude odevzdaný, ale opak bude pravdou. Myslím, že nás podcenili a odveta bude ještě hodně těžká," řekl ČTK asistent trenéra Jiří Míka, který za rozhodující pro vývoj duelu považoval výkon brankářů. "Zatímco Galia byl skvělý, Šterbikovi ani Šaričovi se tolik nedařilo," dodal Míka.

Srbsko a Černá Hora - Česko 31:37 (16:17)
Sestava a branky ČR: Galia, Štochl - Nocar 5, Jícha 6, Házl 5/1, Juříček 4, Vítek 4, Filip 10, Kubeš 1, Horák 1, Szymanski 1, Hrubý, Řezníček, Sobol.
Nejvíce branek SČH: Bojnovič 9, Krivokapič 8.
Rozhodčí: Oije, Nielsen (oba Nor.). Sedmimetrové hody: 1/1 - 2/1. Vyloučení: 4:7. Diváci: 2000.

Reklama

Související témata: