Hlavní obsah

Nejsme favority, ale chceme se poprat o třetí finále v řadě, avizuje děčínský manažer Houser

Děčín

S ambicemi potřetí v řadě proniknout až do finále Kooperativa NBL vstupují basketbalisté BK Děčín do semifinálové série play off proti Pardubicím. „Čeká nás vrchol sezóny, na který se těšíme. Vzhledem k tomu, že začínáme dvakrát venku, nejsme favority, ale popereme se o postup," říká generální manažer děčínského klubu Lukáš Houser v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Tomáš Vyoral z Děčína (v bílém) se probíjí pardubickou obranou.

Článek

Vybavíte si předchozí dvě semifinálové účasti Děčína?

Samozřejmě. Obě série byly s Prostějovem. V roce 2015 jsme vyhráli 3:2 na zápasy, když jsme v rozhodujícím utkání na domácí palubovce prožili euforii a poprvé v historii se dostali do finále. Loni se nám to povedlo zopakovat výhrou 3:1 na zápasy.

Letošní model je ale trochu jiný. Jak přistupujete k soubojům s Pardubicemi?

Především se hraje na čtyři vítězné zápasy, což se promítá i do rozložení programu. Myslím, že papírovým favoritem jsou Pardubice. V lize s nimi máme bilanci jedné výhry a tří porážek, navíc jsme prohráli i ve čtvrtfinále Českého poháru. Víme, že Pardubice byly druhé po nadstavbové části v lize a těžko se porážejí.

Mrzí vás, že Děčín šel do play off až ze třetí příčky?

Pochopitelně jsme chtěli uhrát druhé místo, ale nezasloužili jsme si to. Pardubičtí druhou příčkou potvrdili stabilní výkonnost. Zdolali jsme Kolín ve čtvrtfinále a nyní to budou zápasy dvou celků, které touží po finále. Byť jsme se s Pardubicemi v posledních třech letech v play off nepotkali, protože oba celky narazily na jiné soupeře, už z množství vzájemných zápasů v této sezóně je jasné, že se týmy velmi dobře znají.

Takže jim máte co vracet, že?

Naším cílem je dojít co nejdál a chceme pro to udělat maximum. Je to play off a hrajeme především sami ze sebe bez ohledu, koho nám vývoj soutěže přisoudil za soupeře. Prostě popereme se o finále.

Jak se chystáte na vrchol sezóny po organizační a marketingové stránce?

Play off je pokaždé nevšedním obdobím soutěže. Tak to vnímají hráči, kluby, fanoušci i média, což je super. Už jsme rozjeli kampaň v play off jako každý rok. Vím, že i Pardubice jsou v tomto směru aktivní. Oba kluby chtějí pro basketbal něco udělat, vtáhnout veřejnost do dění v lize.

Trochu předbíháme - zamlouvá se vám nový systém bojů o medaile?

Ve finále i o bronz se bude hrát jen na dva zápasy pohárovým způsobem, kdy rozhodne celkové skóre z obou utkání. Doma začne hůře postavený tým po nadstavbě a odveta se uskuteční na palubovce výše postaveného. Byť finále poutá největší pozornost, velkou hodnotu přisuzuji i třetímu místu.

Reklama