Hlavní obsah

I takto se dá kouzlit! Člen slavné partičky předvedl neskutečnou trefu

Minnesota

Novou basketbalovou halu v Minnesotě pokřtili slavní Harlem Globetrotters, známí kouzelníci s míčem. A fanoušci nestačili zírat, co všechno dovedou. Možná někoho při pohledu na neuvěřitelné zásahy napadlo, zda by nestálo za to, některé borce angažovat pro NBA...

Hráč Harlem Globetrotters předvedl neskutečnou trefuVideo: Reuters

 
Článek

Z dálky, z patra, zády ke koši, horem, nebo třeba spodem. Borcům z Harlem Globetrotters je všechno jedno, když pošlou balón na koš, můžete věřit tomu, že najde svůj cíl. Hlavní hvězdou v Minnesotě byl Julian 'Zeus' Mcclurkin. „Hej Minnesoto, tohle je 'Vikinský trik'," praví na videu, které si Harlem Globetrotters umístili na twitterový účet.

Hráč sedí na horní plošině haly a pošle míč za svá záda. Ledabyle, jako by mu na tom ani nezáleželo. Míč padá z obrovské výšky k zemi a neomylně zapadne do obroučky basketbalového koše. Nikdo se v tu chvíli nemůže divit, že na show basketbalových kouzelníků chodí lidé po celém světě. Skupina přitom existuje už více než devadesát let.

A není to jen o trefách do koše. Stačí se podívat, jak elegantně může vypadat, když si McClurkin roztočí míč na prstu. Ve velké rychlosti mu tam sedí jako přilepený.

Reklama

Související témata: