Hlavní obsah

Házenkářka Jeřábková se těší na vrchol sezóny a přeje bratrovi šťastnou hokejovou volbu

Most

Na vrchol domácí sezóny v podobě play off české ligy se chystají házenkářky Baníku Most, které mají za cíl obhajobu titulu. A některé mostecké hráčky včetně Markéty Jeřábkové čekají v červnu ještě reprezentační starty. „Musíme se naplno koncentrovat, bude to měsíc a půl tvrdé práce," říká Jeřábková v rozhovoru pro Sport.cz. V mosteckém dresu se chystá na čtvrtou účast v boji o medaile.

Foto: Alžběta Vejrostová/chf.cz

Markéta Jeřábková (vlevo) překonává obranný maďarský val.

Článek

Máte už v tomto soutěžním ročníku stříbro z Českého poháru a druhé místo v interlize. Přijde útok na vítězství?

U nás v klubu se zaměřujeme na prvenství, v prosinci přišlo zklamání z pohárového neúspěchu. Ve finále v Jindřichově Hradci jsme prohrály s Porubou.

Odpovídala tomu příprava na ligové play off?

Vyšlo to tak, že jsme nehrály poslední tři víkendy. Nejprve tam byl volný los při lichém počtu účastníků interligy, další zápas s Porubou jsme předehrávaly. Během přestávky jsme dodělávaly taktické věci a nabíraly fyzičku. Před vrcholem sezóny těžko sehnat srovnatelného soupeře, proto jsme si zahrály proti klukům. Byly to dobré zápasy v duchu přáteláku. (úsměv.)

Cítíte takovou formu, že vše může skončit ziskem mistrovského titulu?

Herně a kondičně na to mít budeme, ale hlavně se musíme soustředit na to, abychom play off zvládly hlavou. Začínáme v Olomouci. Není to překvapivý soupeř, protože většinou v interlize o čtvrté místo pro české play off bojují Zlín a Olomouc. A o semifinále teď nemíním spekulovat.

Máte v tuhle chvíli v hlavě i reprezentační akce?

Na konci května máme reprezentační sraz. A v červnu nám začíná kvalifikace o mistrovství světa do Německa, kdy nastoupíme proti Turecku. Budeme hrát doma v Mostě. A reprezentační blok končí v polovině června.

Vaším bratrem je hokejový reprezentant Jakub Jeřábek. V médiích prosakují informace, že má z Podolsku v KHL namířeno do Montrealu v NHL. Co na to říkáte?

Je to ještě otevřené, uvidíte sami (úsměv). Vím o všem, ale nemyslím, že by bylo vhodné z mojí strany něco publikovat. Musí to potvrdit sám Jakub nebo někdo jiný. Záleží na jeho volbě a přeji mu, ať si vybere co nejlépe.

Reklama

Související témata: