Hlavní obsah

Musíme dobře bránit, uvažuje děčínský Vyoral před semifinále

Klíčovou postavou děčínských basketbalistů je rozehrávač Tomáš Vyoral. Společně s ostatními spoluhráči se chystá na semifinálovou sérii play off Kooperativa NBL s Pardubicemi, která startuje na palubovce východočeského klubu už v úterý 2. května. „Chceme znovu do finále,“ vyjádřil Vyoral v rozhovoru pro Sport.cz děčínské ambice.

Foto: Josef Pešout, Právo

Děčínský basketbalista Tomáš Vyoral.

Článek

Jak berete třetí postup Děčína do semifinále během posledních tří let?

Stejně jako v předchozích sezónách je to splnění cíle, jaký jsme si předsevzali. Každý z nás cítí, že můžeme znovu dosáhnout i na finále. Dvakrát jsme byli v semifinále úspěšní proti Prostějovu. A do třetice máme tentokrát jiného soupeře.

Co soudíte o vyhlídkách obou týmů?

Z pohledu tabulky po nadstavbové části jsou Pardubice favoritem, protože šly do play off z druhého místa, kdežto Děčín až ze třetího. Pro nás to bude těžké, jelikož začínáme dvakrát venku.

Kudy by podle vašeho mínění mohla vést cesta do finále?

Pokud chceme uspět, musíme dobře bránit od prvního zápasu. Začátek série na hřišti tak kvalitního soupeře je spíš nevýhodou. Na domácí palubovce jsme totiž o dost silnější a podáváme lepší výkony než venku. Přesto pojedeme do Pardubic s cílem jednou tam vyhrát. Uvidíme, jak to půjde.

Bude semifinále i o psychice?

Pardubičtí mohou být pod dojmem očekávání jejich fanoušků svázaní a nervózní, ale taky ne vzhledem k tomu, že mají zkušené hráče. Na úvahy z obou poloh se však nedá spoléhat. Finále je pro Pardubice i Děčín ještě daleko a rozhodnou i maličkosti.

Jaká je atmosféra v děčínském celku?

Po čtvrtfinále s Kolínem jsme měli chvíli čas na odpočinek. Teď se už těšíme na hlavní fázi sezóny, nálada je samozřejmě dobrá.

Reklama

Související témata: