Hlavní obsah

Obhajoba titulu je cílem, ale nejprve nás zajímá semifinále, říká trenér mosteckých házenkářek Dávid

Most

Po dvou stříbrných umístěních v Českém poháru a v interlize touží házenkářky Baníku Most v této sezóně po triumfu v play off české ligy. A nezříkají se role favoritek, protože obhajují titul z loňska, přičemž již několik let jim patří vizitka nejlepšího českého družstva. „Nejprve nás ale zajímá semifinále, teprve pak můžeme myslet dál,“ říká mostecký trenér Peter Dávid v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Sport.cz

Trenér mosteckých házenkářek Peter Dávid.

Článek

Začněme ovšem česko-slovenskou interligou. Co zapříčinilo, že jste v Mostě nedosáhli na nejvyšší metu?

Brzy jsme ztratili bod na Slavii, potom i s Michalovcemi, které se usadily na čele tabulky. Naší prioritou tak bylo uhájení nejvýhodnější pozice pro české play off. Už kvůli tomu, že loni jsme to měli velmi těžké vzhledem k druhému postu za pražskou Slavií.

Máte už medaile za druhé místo v interlize?

V tabulce bylo už několik kol před koncem jasné, že skončíme druzí. Proto jsme čekali, že po zápase posledního kola v Písku dostaneme pomyslné stříbro na krk, ale nic jsme neobdrželi. Minulý rok jsme přitom byli dekorováni, ale zatím na to asi v interlize zapomněli.

Cítíte tlaky, že se od vás očekává v české lize jen zlato?

Absolutně ne. Sami si dáváme tento cíl, ale není to tak, že bez titulu skončí ženská házená v Mostě. Svědomitě se připravujeme na zápasy play off. V semifinále hrajeme s Olomoucí, která udělala výkonnostní progres. Zaslouženě si vybojovala čtvrté místo mezi českými kluby v interlize. Myslím, že pro diváky je play off možností vidět kvalitní ženskou házenou v podání Mostu, Olomouce, Poruby a Slavie.

V play off zřejmě budete spoléhat na reprezentantky ve svém kádru.

Jsou důležitým článkem družstva. Jeřábková, Růčková a Müllnerová figurují v českém národním týmu, kde dostala příležitost i Zachová. Pak máme dvě reprezentantky Slovenska.

Spřádáte už myšlenky i na případné ligové finále?

To je velmi předčasné. Semifinále s Olomoucí končí až 5. nebo 6. května, a dál se nedíváme. V Mostě absolvuji jako trenér svoje druhé play off a vždy se snažím přistupovat ke každému zápasu i soupeři s pokorou a respektem.

Reklama

Související témata: