Hlavní obsah

Prostějov vyrovnal volejbalové finále s Olomoucí

Finálová série v extralize volejbalistek je po dvou zápasech v Prostějově vyrovnaná. Domácí obhájkyně titulu, který by chtěly získat i devátým rokem v řadě, po sobotní prohře 2:3 porazily Olomouc 3:0 po setech 25:19, 25:20 a 25:22. Další dva duely jsou na programu v olomoucké hale ve středu a ve čtvrtek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Laura Frigová z Prostějova.

Článek

Prostějovské hráčky doplatily v sobotu na chyby v klíčových pasážích, dnes se karta obrátila. Domácí tým podal jistější výkon, zatímco koncovky nevyšly hanáckému rivalovi. Ten se bodově přiblížil nejvíce ve třetím setu, ale třetího prostějovského skalpu v této sezoně se Olomouc dnes nedočkala.

Domácí hráčky byly od začátku jistější než v sobotu, celý zápas odehrály bez střídání. Jejich hlavní zbraní byla obrana na síti, v útoku se prosazovaly smečařka Emontsová a univerzálka Massová, které doplňovala na středu sítě Herelová.

Olomoucké volejbalistky měly tentokrát ve hře výkyvy a doplácely na nevynucené chyby. Se soupeřkami držely krok do poloviny prvního setu, v závěru už byl Prostějov lepší. Podobný průběh měla i druhá sada, která byla vyrovnaná jen do stavu 17:17.

Ve třetím setu Olomouc nezvládla začátek a chybami nabídla soupeřkám až šestibodový náskok (17:11). V závěru zápasu se ještě svěřenkyně trenéra Jiřího Teplého vzchopily a odvrátily mečbol, druhý už Prostějovu pomohly proměnit samy servisem do sítě.

Finále play off extraligy volejbalistek - 2. zápas:
Prostějov - Olomouc 3:0 (19, 20, 22)
Prostějov: Massová 12, Gambová 10, Herelová 14, Hindriksenová 1, Emontsová 16, Frigová 5, libero Kovářová. Trenér: Čada.
Olomouc: Strušková 6, Kubínová 3, Dedíková 12, Sajdová 9, Napolitano Šenková 7, Michalíková 4, libero Sainová - Košická 3, Dudová 1, Mifková, Andrejevová 2, Čutuková 2. Trenér: Teplý.
Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: