Hlavní obsah

Ježdík chce na basketbalový trůn také s Prostějovem

PRAHA

Znovu dovést své mužstvo až na domácí trůn se chystá basketbalový trenér Michal Ježdík. Bývalý reprezentační kouč, který letos potřetí za sebou získal s Nymburkem český titul, odmítl nabídky z ciziny a upsal se na dva roky Prostějovu.

Článek

"Měl jsem možnost trenérské stáže v zámoří, k ní mi ale chyběl stálý pracovní poměr. Prostějovská nabídka byla seriózní a vlastně i lákavá. V Nymburku jsem dovedl mužstvo na jistý vrchol, teď stojím na začátku podobné cesty a je to pro mě další výzva," říká Ježdík, který je připraven na to, že v klubu, který opakovaně nedosáhl na vysněné ligové finále, bude pod velkým tlakem. "Cíle nebudou menší než v minulých dvou letech, spíš naopak, ale já bych tu chtěl vybudovat vítězný tým."

V Nymburce Ježdíka už nahradil Izraelec Katzurin, jenž si přivedl jako asistenta krajana Ginzburga, ale český kouč jim chce s Prostějovem vytvořit silnou konkurenci. "Zatím děláme jen první krůčky, ale hodně rychle se chceme naučit chodit a potom i skákat," prozrazuje Ježdík, který bude sázet na opory Czudka, Stuchlého i Nečase.

První posilou mužstva je slovenský pivot Šoška z Kunína. "Je to hráč s velkým potenciálem, kterého jen musíme přesvědčit, aby pracoval pro mužstvo. Týmový projev i správné herní myšlení musím dostat do hlavy všem," říká Ježdík, jenž by rád udržel i americkou posilu Callahana a těší jej uzdravení Černoška.

"Plánujeme zvýšit konkurenci na postech rozehrávače i křídel. V domácí lize ale najdete málo dobrých basketbalistů, kteří nejsou pod smlouvami, takže se spíš zaměříme na posily z ciziny, které ale musí zapadnout do klubu herně i lidsky," líčí Ježdík, jenž by uvítal přijetí Nymburka do ULEB cupu, čímž by se uvolnilo účastnické místo v Evropském poháru FIBA. "To je velmi kvalitní soutěž, kterou bychom s Prostějovem rádi hráli. Nechceme se prosadit jen v domácí soutěži, ale obstát i v mezinárdní konfrontaci," soudí kouč.

Reklama

Související témata: