Hlavní obsah

Věřím, že Holubec bude velkou posilou, říká liberecký ředitel Šimoníček o příchodu kapitána reprezentace

Liberec

Po dvou mistrovských titulech „jen“ bronz. S takovou bilancí se museli smířit volejbalisté Dukly Liberec v právě skončeném extraligovém ročníku. „Sezóna je uzavřená a už pracujeme na složení kádru pro další období. A přivádíme posily,“ říká ředitel klubu Pavel Šimoníček v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Pavel Šimoníček.

Článek

Jak se s odstupem času ohlížíte za uplynulými boji v extralize?

Semifinálové vyřazení přineslo velké zklamání. Přece jen je nepříjemné, když po dvou „zlatých" sezónách se nedostanete ani do finále. Ale postupně jsme si uvědomili, že třetí místo je svým způsobem taky úspěchem, pokud vezmeme v úvahu, kolik týmů si dělá ambice na medaile. Každý chce být co nejvýš, a prosazením mezi špičkou jsme dokázali, že dál patříme mezi nejlepší.

Zápasy o třetí místo jsou specifické. Přesto jste je zvládli.

Smekám před našimi hráči, jak k tomu přistoupili. Zdolali jsme Karlovarsko 3:0 v sérii, přičemž jsme před play off byli čtvrtí a Západočeši druzí. Přesto si myslím, že by se o třetí příčku hrát už nemělo a pořadí by se určilo podle základní části. Říkám to i s vědomím, že by nás to v podstatě poškodilo, ale sportovně uznávám, že dlouhodobá část je dostatečným měřítkem.

Počátkem května Dukla Liberec překvapila angažováním kapitána české reprezentace Aleše Holubce. Co vás k tomu vedlo?

Hledáme nový impuls a ten přišel v podobě zkušeného reprezentanta. Ale Holubec bude mít dvě pozice. Jednak s ním počítáme jako s klíčovým hráčem a současně se stane kondičním trenérem áčka. Věřím, že bude v obou rovinách velkou posilou.

Holubec přichází do české extraligy po jedenácti letech v zahraničí. Čemu vděčíte za jeho přestup?

Roli hrají nabídka a poptávka. Vyšlo to tak, že v Česku není moc mladých a perspektivních blokařů, proto jsme se rozhodli kádr doplnit a posílit o Aleše Holubce. Ve třiatřiceti je v nejlepších volejbalových letech. Je tady sice legenda Lubomír Staněk, ale nemůžeme chtít, aby ve dvaačtyřiceti letech odehrál celou sezónu. Jsme rádi, že jsme se s ním domluvili na další roční smlouvě. Jakub Veselý jde na operaci obou kolen a každý takový i sebemenší zákrok nese riziko do budoucna.

Kdy se Aleš Holubec připojí k libereckému týmu?

Už byl v Liberci a je s ním podepsána tříletá smlouva. Momentálně ho čekají reprezentační povinnosti. Program je nabitý-kvalifikace na mistrovství světa, Světová liga a mistrovství Evropy. Takže byl měl být pro Duklu k dispozici až od počátku září.

Jak bude vypadat liberecké volejbalové léto?

Zmíněné reprezentační akce by měli absolvovat z Liberce kromě Holubce i další hráči Janouch a Galabov, kteří jsou ve výběru, a klubový trenér Michal Nekola, jenž je asistentem kouče národního týmu. Pokud jde o volejbalisty libereckého kádru, tak je čeká rehabilitace a postupně přejdou na doplňkové sporty. V červenci následuje dovolená a scházíme se v srpnu. Klubovou přípravu přes léto povede stejně jako loni asistent trenéra Vladan Merta. Máme stabilizovaný realizační tým.

Reklama

Související témata: