Hlavní obsah

Můžeme mít mančaft jako hrom, kvituje liberecký volejbalista Staněk příchody posil

Liberec

Zkušený volejbalista Lubomír Staněk odehrál po návratu ze zahraničí za Duklu Liberec uplynulých šest extraligových sezón a pokaždé získal medaili. Ve sbírce z tohoto období má dvě zlata a stejný počet stříbrných i bronzových kovů. Ve dvaačtyřiceti letech pokračuje dál v kariéře a už optimisticky vyhlíží příští ročník. „V Dukle by mohl být mančaft jako hrom,“ pochvaluje si Staněk v rozhovoru pro Sport.cz příchody hvězdných posil.

Foto: Josef Pešout, Právo

Lubomír Staněk

Článek

Jak se ohlížíte za nedávno skončenou extraligovou sezónou?

Hodnotím to tak, že po dvou mistrovských titulech v řadě se může stát, že vás jednou někdo sesadí. Povedlo se to Českým Budějovicím, ale vážím si toho, že jsme ani v boji o třetí místo nic nevzdali a zdolali jsme Karlovarsko 3:0 na zápasy.

Je rozdíl hrát finále a sérii o bronz?

Pro mě byla tahle sezóna rozhodně náročnější než loni cesta ke zlatu. Ale mluvím za sebe, protože jsem musel vydat velké množství sil.

Co vás přesto vedlo k prodloužení hráčského angažmá v extralize?

To, jaká sestava se žene do Liberce (úsměv). Přicházejí kapitán reprezentace Aleš Holubec a čtyřnásobný nejlepší volejbalista České republiky Jan Štokr. Kluky znám, hráli jsme společně v národním týmu. Jsou ideálními typy do kolektivu a láká mě být s nimi v jednom klubu.

Konzultovali s vámi svoje rozhodnutí ohledně nabídky z Dukly?

Mohli si vybrat jakýkoli tým. Štokr mi říkal, že bydlí v Hradci Králové a má schůdné dojíždění. Ptal se mě na Liberec a já mu slíbil, že pokud přijde, tak vydržím v hráčské roli. Oba jsme to splnili. Holubec prý jednal i s Kladnem, ale vím, že se Štokrem jsou kamarády, a i tohle možná převážilo pro Duklu. Rozhodování je daleko lepší, když víte, že tým si sedne - než čekat na tři čtyři zahraniční posily.

Takže Liberec může mít nejsilnější kádr za poslední dobu?

Mladí jsou taky dobří. Druhým nahrávačem za Jakubem Janouchem bude Piskáček, který před pár dny vyhrál s reprezentační devatenáctkou mistrovství Evropy. Každý hráč má předpoklady pomoci, a pak by tady mohl být mančaft jako hrom.

Jaké bude vaše volejbalové léto?

V červenci pořádám volejbalový kemp, kam je přihlášeno sto šedesát dětí. Je to druhý ročník, který je ještě nabitější než první, jenž se osvědčil.

Reklama

Související témata: