Hlavní obsah

Máme výborné družstvo, tvrdí manažer volejbalistek Salon před kvalifikací

Jablonec

Ještě před několika měsíci byl na soupisce extraligového volejbalového celku SKV Ústí nad Labem a od počátku května je pětatřicetiletý Jakub Salon novým manažerem české ženské reprezentace. A po soustředění v Jablonci se chystá společně s národním týmem volejbalistek na kvalifikační turnaj do Polska, kde se bude rozhodovat o postupu na světový šampionát. „Máme výborné družstvo a doufám, že to potvrdíme,“ říká Salon v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

České volejbalistky při přípravě v Jablonci.

Článek

Během hráčské kariéry jste stihl působení v Ústí nad Labem, Příbrami, třech francouzských týmech a znovu v Ústí. Kdy jste v extralize skončil?

Poslední zápas jsem absolvoval v prosinci. Za Ústí jsem hrál rád, je to moje rodné město, a vždycky mě to bavilo. Zdraví už není takové jako bývalo, abych mohl pokračovat v hráčské činnosti.

Jak se adaptujete na novou roli u reprezentace?

Nabídka od národního týmu se neodmítá. Jsme u něj od 1. května a už jsem byl i na soustředění v Jablonci. Starám se o chod družstva, aby všechno fungovalo-hotel, hala. Bydleli jsme v areálu v Břízkách, kde je velká poptávka sportovních klubů ohledně soustředění. Jsme za Břízky rádi, je tady výborné prostředí.

Co jste zatím musel řešit?

Spíš maličkosti a drobnosti. Nic velkého dosud nebylo (úsměv).

Můžete z pohledu ještě nedávného aktivního volejbalisty charakterizovat současnou ženskou reprezentaci?

Po sportovní stránce se mi jeví, že děvčata hrají výborně, kolektivně. Je to skvělý tým a doufám, že to potvrdíme i na kvalifikaci ve Varšavě. Hráčky byly ochotné přijet i ze svých zahraničních klubů, chtějí reprezentovat, což je obrovská deviza.

Těšíte se na kvalifikační turnaj?

Samozřejmě. Začíná se už v úterý 23. května. Budou to po jablonecké přípravě s Běloruskem oficiální zápasy, v nichž o něco půjde.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články