Hlavní obsah

Kapitánkou basketbalistek na ME bude Elhotová

České basketbalistky povede na domácím mistrovství Evropy jako kapitánka Kateřina Elhotová. Největší hvězda týmu a čerstvá matka dostala důvěru spoluhráček a trenéra Ivana Beneše vůbec poprvé v kariéře. Roli kapitánky dosud neplnila ani ve svém klubu ZVVZ USK Praha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka Kateřina Elhotová během ligového semifinále s Nymburkem.

Článek

"Je to velká důvěra od trenéra a pro mě určitě obrovská čest se do této pozice dostat. Mám z toho radost. Myslím, že je to spíš symbolická funkce, ale budu se snažit ji vykonávat co nejlépe," řekla Elhotová. Pomáhat jí budou další dvě nejzkušenější hráčky týmu Petra Kulichová a Ilona Burgrová, které už mají s funkcí zkušenosti ze svých klubů.

"Mám tady konfrontaci s Ilčou Burgrovou, která už kapitánkou párkrát byla. Bavím se s ní o těchto věcech. Probírám s ní vše od rozcvičování až po podávání rukou rozhodčím," dodala Elhotová, která si funkci vyzkouší poprvé na víkendovém turnaji v Karlových Varech.

Pro sedmadvacetiletou střelkyni je jmenování kapitánkou vyvrcholením turbulentního roku, během kterého se jí v listopadu narodil syn Daniel, ale rychle se stačila vrátit na palubovku a pokračovat v kariéře. Od roku 2007 nechyběla na žádné velké reprezentační akci a na minulém šampionátu 2015 byla hlavní tahounkou českého týmu.

Reklama