Hlavní obsah

Basketbalistky před mistrovstvím Evropy adoptovaly lvici

Klamoš

Bojuj jako lvice. Tímto mottem se již dlouhé roky řídí české basketbalistky a před domácím mistrovství Evropy se to pokusily ještě zvýraznit tím, že adoptovaly lvici Lefinku žijící v Bioparku Štít poblíž Hradce Králové. Na lepší život jí přispěly 16 tisíci korun, které mezi sebou vybraly.

Foto: David Taneček, ČTK

České basketbalistky v rámci přípravy před domácím mistrovstvím Evropy navštívily Biopark Štít v Klamoši na Královéhradecku, kde si adoptovaly lvici Lefinku (na snímku).

Článek
Fotogalerie

Právě v Hradci Králové se české reprezentantky připravují na domácí mistrovství Evropy, které vypukne 16. června. Před čtvrteční generálkou s Chorvatskem si odskočily do nedalekého Klamoše a Bioparku Štít, který chová zachráněná zvířata z cirkusů nebo soukromých chovů. Jedním z nich je téměř dvouletá lvice Lefinka. A hráčky ji adoptovaly, aby jim na turnaji přinesla štěstí.

"Kdysi jsme adoptovaly žirafu ve Dvoře Králové, ale musím říct, že kočky mi jsou asi bližší. Je to nádherné zvíře. Pro mě to byl super zážitek," řekla rozehrávačka Lenka Bartáková. "Všude máme napsané motto: bojuj jako lvice, takže se k nám ta malá kočička asi hodí víc než žirafa," dodala.

Se spoluhráčkami si lvici hladila přes plot. "Ještě nikdy jsem se takhle blízko nedostala, abych si ji mohla pohladit. Je ale škoda, že už je tak velká, že nemůžeme dovnitř k ní. Prý už začala lovit, takže by to bylo nebezpečné," mrzelo Bartákovou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články