Hlavní obsah

Jsme rozbité a unavené, na reprezentaci se ale vždycky těšíme, říká házenkářka Hrbková

Most

S vizitkou nejlepší házenkářky německé bundesligy absolvuje nynější kvalifikační duely o postup na mistrovství světa proti Turecku česká reprezentantka Michaela Hrbková. „Po klubové sezóně přichází únava, ale na národní tým se všechny těšíme. Chceme na šampionát," řekla Hrbková po jednom z tréninků v mostecké hale.

Foto: Sport.cz

Na kvalifikační duely o postup na mistrovství světa proti Turecku se těší česká reprezentantka Michaela Hrbková.

Článek

Jak se dáváte fyzicky dohromady po náročné sezóně v německém Göppingenu?

Jsme různě rozbité a unavené, a něco mě pobolívá. Jenže šance dostat se na mistrovství světa, a ještě k tomu v Německu, je pro mě speciální záležitostí. Psychicky jsme naladěné dobře. Parta je výborná. Na palubovce půjde všechno stranou a nikdo únavu vnímat nebude.

Už jste se přeorientovala z klubového programu na reprezentační?

Vždycky se těším na národní tým. Všechny sem rády jezdíme. Samozřejmě máme za sebou dlouhou sezónu, po které se cítíme unavené. Já tedy ještě víc než po předchozích sezónách, ale na reprezentaci nikdo motivaci hledat nemusí. Hrát za ni je už samo o sobě největším cílem a přáním.

S čím jdete do dvojzápasu s Tureckem?

Samozřejmě bych si přála, abychom v sobotu v Mostě uhrály výsledek, jenž by nám zaručoval cestu k odvetě s dostatečným náskokem. Určitě ale ani doma nás nečeká nic lehkého. V Mostě se však cítíme dobře, známe halu a spoléháme i na vynikající diváky. Publikum je tady skvělé. Do prvního zápasu nastoupíme s tím, že se není na co šetřit a dáme do toho všechno.

Jaké jsou vaše plány do příští sezóny?

Zůstávám v Göppingenu, kde mám ještě na dva roky smlouvu. Jsem tam spokojená a pokusím se, abychom s klubem dosáhly na lepší umístění v bundeslize než letos. V mém věku bych potřebovala i pracovní praxi. Nemám ji na plný úvazek, ale věnuji se minidžobu, na tři hodiny denně.

Reklama

Související témata: