Hlavní obsah

Naše síla je v týmovosti, říká vítězka házenkářské Ligy mistryň o české reprezentaci

Vítězka Ligy mistryň Jana Knedlíková je výraznou osobností české ženské reprezentace házenkářek, která má před sebou play off o postup na prosincové mistrovství světa do Německa. A právě účast na šampionátu je dalším cílem uznávané hráčky, jež šíří dobré jméno tohoto sportu na mezinárodní scéně. „Teď se soustřeďuji na sobotní zápas s Tureckem v Mostě, kde to dobře známe a chceme udělat důležitý krok směrem k mistrovství světa,“ řekla Knedlíková v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jana Knedlíková

Článek

Co pro vás znamená triumf v Lize mistryň s maďarským týmem Györu?

Hrozně moc. Když jsem odcházela do zahraničí, chtěla jsem si zahrát tuhle soutěž. A podařilo se mi dostat do klubu, který bojuje o nejvyšší příčky v Evropě. Už loni jsme byly nesmírně blízko, protože jsme prohrály ve finále s Bukureští. Letos se to zlomilo a jsem šťastná, že jsme porazily v rozhodujícím duelu Vardar Skopje. To je házenkářský gigant, jelikož muži Skopje vyhráli Ligu mistrů a ženy byly druhé. Zastavily jsme je ve finále.

Jak se cítíte na nynějším reprezentačním srazu v Mostě?

Podobná soustředění a akce probíhají každé tři měsíce, takže jsme na to zvyklé. Musíme se sehrát poté, co jsme v klubech končily sezónu v nestejnou dobu. Vylaďujeme formu a věřím, že jsme během soustředění udělaly maximum.

V čem spočívá síla současného českého družstva?

Podle mě v tom, že hrajeme opravdu jako tým. Ze širší nominace se vybírají hráčky pro zápasy a kolektiv se naštěstí moc nemění.

Překvapilo vás něco na mosteckém kempu?

Hrajeme tady poměrně často, prostředí, halu i zázemí dokonale známe. Před duely s Tureckem je to padesát na padesát. Věřím ale, že jsme oproti loňsku zase více sehrané, což by se mohlo projevit.

Zůstanete v příští sezóně v Györu?

Mám podepsanou smlouvu na další dva roky. Cíle jsou vysoké - obhájit titul v Lize mistryň a vyhrát Maďarský pohár.

Reklama

Související témata: