Hlavní obsah

Chceme tým posílit, naznačuje ústecký manažer Přikryl priority ústeckého volejbalu

Josef PešoutSport.czPrávo

Podruhé v řadě se volejbalisté SKV Ústí nad Labem zachránili v extralize až v baráži. Na to, aby příští sezóna nebyla pro ně tak vypjatá a složitá, se zaměřuje vedení klubu ve všech směrech. Prioritní je složení kádru, v němž by se měly prosadit i nové posily. O přípravě hovořil generální manažer Miroslav Přikryl v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Právo

Ústecký generální manažer Miroslav Přikryl.

Článek

Jaké je pro ústecký mužský volejbal období mezi sezónami?

Od posledního zápasu v úspěšné baráži se toho hodně událo. Vycházíme z analýzy a rozboru. A také z finančních možností a úvah při výběru hráčů na různé posty. Situace se vyvinula tak, že z fanouškovského pohledu procházíme tzv. překopáním týmu. A možná dost výrazným.

Můžete to upřesnit?

Na postu nahrávače se objeví Luboš Bartůněk, jehož ústecký trenér Petr Brom zná už ze společného působení v Karlovarsku, kde před dvěma lety získali bronzovou medaili. Naposledy byl Bartůněk v Odolena Vodě. V Ústí bude působit i na místě hrajícího asistenta trenéra Broma. Právě zkušený trenér Brom je zodpovědný za přípravu a koučování týmu a za celou sportovní část áčka.

Povedlo se vám přivést i univerzála Filipa Kramara z Dukly Liberec. To je docela zajímavé volejbalové jméno.

Kramar už v Ústí kdysi hrál. Nyní byl uvolněn z Dukly Liberec, se kterou v minulé sezóně okusil i Ligu mistrů a dařilo se mu. Dostal nabídku z Ústí a rychle jsme se dohodli. Doufám, že i díky zkušenostem z Liberce bude platným hráčem. Na post blokaře přichází Preisler, který byl dva roky v cizině, předtím v Odolena Vodě a je odchovancem Příbrami. Jednáme i o dalších smečařích. A začínáme řešit i cizince.

V jakém stádiu se nacházíte?

Základní kádr máme hotový zhruba z větší poloviny a ještě zvažujeme, jak dál doplnit na postech desátého až dvanáctého hráče. Ve hře je i varianta se zapojením mladých odchovanců, kteří by mohli s týmem trénovat.

Ústí je zavedeným extraligovým klubem, byť nepatří ke špičce. Jak hodnotíte současný ligový trend, kdy se do Česka vracejí ze zahraničí bývalí či současní čeští reprezentanti jako letos v létě Holubec a Štokr do Dukly Liberec, Rejlek do Karlovarska apod.?

To, že extraligu posilují matadoři po návratu z ciziny, považuji za celkem obvyklý proces. Momentálně se jich sešlo včetně loňských návratů docela dost, ale svědčí to o faktu, že se chtějí vracet a směřují svůj život do budoucnosti. Našli si kvalitní týmy a věřím, že je to ku prospěchu extraligy.

Co tedy soudíte o úrovni české extraligy?

Má určitou kvalitu, i když top evropské soutěže se odehrávají jinde. U nás ale zasahuje do bojů o medaile třeba šest celků a další šestka tam není úplně k ničemu, pokud to vyjádřím tímto způsobem.

Reklama

Související témata: