Hlavní obsah

Volejbalistka Purchartová míří do Polska

Praha

Volejbalistka Barbora Purchartová, která v uplynulé sezóně účinkovala v jednom z nejlepších klubů německé ligy Dresdner Sportclub 1898, míří do polské Orlen ligy, kde bude hájit barvy slezského klubu Tauron MKS Dąbrowa Górnicza.

Foto: archiv Barbory Purchartové

Volejbalistka Barbora Purchartová míří z německé ligy do polské.

Článek

„Jsem opravdu nadšená, že budu součástí týmu Dabrowa Górnicza. A že si zahraji v tak kvalitní soutěži jako je polská liga," říká Barbora Purchartová a dodává: „Znám polské fanoušky dobře z reprezentačních zápasů. Umí připravit skvělou atmosféru, na kterou se těším."

V současné době se volejbalistka připravuje v Jablonci s českým reprezentačním týmem na World Grand Prix 2017, která vyvrcholí finálovým turnajem 29.-30. července v Ostravě.

Barbora Purchartová (25) hraje volejbal od svých 13 let, je odchovankyní SK Slavia Praha. V bavorském týmu TSV Sonthofen podepsala v roce 2011 svou první profesionální smlouvu, po dvou letech následoval přestup do Belgie. Sezóny 2013-2015 strávila v týmech VO Sodraep Farciennes a poté Dauphines Charleroi. Předcházející dvě sezóny odehrála v dresech bavorského týmu Nawaro Straubing, resp. Dresdner Sportclub 1898.

Reklama