Hlavní obsah

Hermannová, Sluková jsou po stříbru z Poreče světové pětky

Lausanne

Na páté místo světového žebříčku World Tour postoupily beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová po zisku stříbra na majoru v Poreči. V novém pořadí jsou nejlepším párem z Evropy, před nimi jsou tři dvojice z Brazílie a také Kanaďanky, jejich přemožitelky ze sobotního nočního finále v Chorvatsku. Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou figurují na 12. místě.

Foto: Český olympijský tým, Facebook

České beachvolejbalistky Markéta Skuková a Barbora Hermannová (vpravo) v dějišti olympijských her.

Článek

Sluková s Hermannovou, které spolu absolvují druhou kompletní sezonu, odehrály letos zatím pět světových turnajů a pokaždé byly minimálně v osmifinále. Před stříbrem z chorvatského písku získaly bronz v Riu a třikrát byly na děleném devátém místě.

"Začaly spolu hrát na konci roku 2015 a na začátku loňského byly v kvalifikaci (turnajů). Tento rok začaly jako dvanáctky. Bylo to v týmovém plánu, aby se prosadily do pětky, ale nečekal jsem, že tak rychle," uvedl trenér českých jedniček a olympioniček z Ria Simon Nausch po úspěšném vystoupení v Poreči.

Za druhé místo Sluková s Hermannovou dostaly 960 bodů (za vítězství bylo 1200) a dohromady v sezoně mají 2160 bodů. Žebříček vedou Larissa s Talitou (2840) před Agathou, Dudou a dalšími Brazilkami Barbarou s Fernandou. Čtvrté jsou Kanaďanky Sarah Pavanová, Melissa Humanaová-Paredesová. Kolocová s Kvapilovou v Poreči vypadly ve čtvrtfinále po prohře s krajankami a mají 1230 bodů.

O další body budou beachvolejbalistky včetně Češek hrát v tomto týdnu opět turnaji kategorie major ve švýcarském Gstaadu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články