Hlavní obsah

Oba české páry beachvolejbalistek skončí v Gstaadu nejhůře deváté

Gstaad
Aktualizováno

České beachvolejbalové páry Barbora Hermannová, Markéta Nausch Sluková a Kristýna Hoidarová Kolocová, Michala Kvapilová obsadí na majoru v Gstaadu nejhůře deváté místo. Hermannová se Slukovou vyhrály ve Švýcarsku základní skupinu a postoupily přímo do 2. kola play off. Kolocová s Kvapilovou se dostaly stejně daleko po postupu z druhého místa v "déčku" a následném vítězství 2:1 nad Ukrajinkami Valentynou Davidovovou a Jevgenijí Ščipkovovou.

Foto: Ondřej Pýcha

České beachvolejbalistky Markéta Sluková (vlevo) a Barbora Hermannová.

Článek

Hermannová se Slukovou minulý týden vybojovaly rovněž na pětihvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Poreči stříbrnou medaili a v Gstaadu ještě neprohrály. Čtvrtý nasazený pár dnes na závěr skupinových bojů zdolal německou dvojici Nadja Glenzkeová, Julia Grossnerová 21:18, 21:19 a pošesté v sezoně se dostal do osmifinále. K dalšímu utkání nastoupí v pátek proti jinému německému páru Victoria Bienecková, Isabel Schneiderová.

Kolocová s Kvapilovou, turnajové třináctky, ve středu prohrály český souboj a dnes zvládly vyrovnaný duel s Anou Gallayovou, Virginií Zontaovou z Argentiny 21:18, 23:21. V osmifinále pak pro sebe rozhodly další vyrovnanou bitvu s Ukrajinkami, kterou po 57 minutách vyhrály 22:20, 18:21 a 15:13. O postup do čtvrtfinále se v pátek utkají s kanadskou dvojicí Taylor Pishkeová, Kristina Mayová.

Jednu medaili už Sluková i Kolocová z Gstaadu mají. V roce 2014, kdy ještě hrály společně, si odvezly bronz.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie major ve švýcarském Gstaadu
Ženy:
Skupina D:
Hermannová, Nausch Sluková (4-ČR) - Glenzkeová, Grossnerová (20-Něm.) 2:0 (18, 19)
Hoidarová Kolocová, Kvapilová (13-ČR) - Gallayová, Zontaová (29-Arg.) 2:0 (18, 21)
Play off - 1. kolo:
Kolocová, Kvapilová - Davidovová, Ščipkovová (19-Ukr.) 2:1 (20, -18, 13)

Reklama