Hlavní obsah

Nymburk posílí mladý Američan Ray z univerzity

Nymburk

Basketbalisty Nymburka posílil třiadvacetiletý Američan Kendrick Ray, do týmu českého mistra přichází z univerzity Kennesaw State. Pro 188 centimetrů vysoké křídlo jde o první profesionální angažmá. Podepsal roční smlouvu s opcí.

Foto: basket-nymburk.cz

Basketbalisté Nymburka.

Článek

Trenér Ronen Ginzburg věří, že příchod Raye bude podobnou trefou jako byly předchozí příchody Chassona Randleho, Michaela Dixona či Hoowarda Sant-Roose, kteří se v Nymburce vyšvihli k velkým kariérám i zájmu z NBA.

"Ano, je to nováček, ale v posledních dvou letech jsme na takové hráče měli štěstí. Do Nymburka přišel Chasson Randle nebo Michael Dixon, bezejmenní hráči, kteří měli za sebou jednu sezonu v Evropě. Ani Sant-Roos se do té doby v Evropě výrazně neprosadil. Já jsem přesvědčený, že i v tomto případě jsme měli šťastnou ruku a že jsme do evropské basketbalové rodiny přidali dalšího zajímavého hráče," prohlásil Ginzburg.

Ray v posledních dvou letech patřil do základní sestavy univerzitního týmu a dával v průměru 18,7 bodu na zápas, letos dokonce 21,2. Jeho o deset let starší bratr Allan Ray dokonce v jedné sezoně nastupoval v NBA za Boston. Posledních deset let však hraje v Evropě, naposledy za Ankaru.

"Pozitivem je, že i jeho bratr má velkou zkušenost s evropským basketbalem. Myslím si, že způsob hry našeho nového hráče se bude fanouškům basketbalu líbit," dodal Ginzburg.

Reklama

Související témata: