Hlavní obsah

Basketbalisty USK Praha povede řecký trenér Chugaz

Praha

Novým trenérem basketbalistů USK Praha se stal Řek Chris Chugaz, který byl v předchozích dvou letech vyhlášen nejlepším trenérem v Rakousku, kde vedl Oberwart. Na lavičce nahradí Slovince Mirsada Aliloviče, který po třech letech skončil z rodinných důvodů, přestože s týmem dosáhl na nejlepší umístění za posledních 16 let.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hala Královka, kde hrají basketbalisty USK Praha

Článek

Osmačtyřicetiletý rodák z egyptské Alexandrie Chugaz vedl především řecké kluby - Panionios Atény, Iraklis Soluň, Kavalas, OFI Kréta, kyperský Apollon Limassol a krátce působil i v Mexiku. V roce 2015 zamířil do Oberwartu, se kterým hned v první sezoně získal poprvé v historii rakouský double za triumf v lize i poháru. V minulé sezoně s týmem skončil druhý a hrál i FIBA Europe Cup, kde měl Oberwart nejmladší tým soutěže.

I kvůli jeho schopnosti pracovat s mladými hráči si ho vedení USK vybralo. Pražský klub má nejmladší kádr v české lize, postavený na výchově vlastních odchovanců.

"V Rakousku se nám podařilo dosáhnout skvělých výsledků i přes věkový průměr týmu. Byla to dobrá škola. USK nabízí skvělé podmínky mladým hráčům pro to, aby se mohli zlepšovat, to je pro mě důležité. Rád pracuji s mladými hráči, kteří vědí, co chtějí, a jsou hladoví po úspěchu. Proto jsem tu," řekl Chugaz.

"Vybrat trenéra je vždy velmi obtížné a zodpovědné. Hráčů máte dvanáct, ale hlavního trenéra pouze jednoho. Pro náš klub je tento post o to důležitější, vzhledem k našemu úspěšnému mládežnickému programu a dlouhodobé klubové strategii. Těžiště je u nás na mladých hráčích a v tom se měnit nic nebude," řekl manažer USK Petr Jachan.

Reklama

Související témata: