Hlavní obsah

Karlovarsko nabíjí kádr! Má posily ze Slovenska i Slovinska, získalo i bývalého reprezentanta

Karlovy Vary

Třebaže se česká volejbalová reprezentace mužů připravuje na nadcházející mistrovství Evropy, nezahálejí ani extraligové kluby. Počátkem srpna zahájil tréninkový blok před novým ročníkem nejvyšší soutěže celek VK ČEZ Karlovarsko. Do lázeňského města přišli hned tři hráči s mezinárodními zkušenostmi. Kromě bývalého českého reprezentanta Filipa Rejlka i špičkoví volejbalisté ze Slovinska a Slovenska.

Foto: Josef Pešout, Právo

Prezident volejbalového klubu Karlovarska a bývalý reprezentant Jakub Novotný.

Článek

Co bylo impulsem pro zvolenou strategii s angažováním dalších posil? Jasné stanovisko podal předseda karlovarského klubu Jakub Novotný, který je i manažerem českých reprezentačních výběrů mužů i žen.

„Zaznamenali jsme rázné kroky Dukly Liberec, která získala elitní hráče Holubce a Štokra, vracející se ze zahraničí. Severočeský klub poté, co neobhájil titul a skončil třetí, nyní výrazně posílil. Také jsme uvažovali o Štokrovi, jenž se nakonec rozhodl pro Liberec, kam to má blíže ze svého bydliště. Jsme rádi, že se nám podařilo přivést Filipa Rejlka, který rovněž dlouhá léta působil v cizině. Kdysi hrál českou extraligu za Duklu Liberec, tentokrát bude hájit karlovarské barvy," uvedl Novotný pro Sport.cz.

V Karlových Varech si od Rejlka slibují, že se stane jedním z tahounů týmu. „Je velmi zkušeným hráčem na postu univerzála. Má za sebou skvělou kariéru včetně působení v Brazílii. Vím, že jeho sezóny v Jižní Americe byly skvělé. Nyní přichází z Itálie, kde má tamní liga vynikající úroveň. Rejlkův příchod znamená, že chceme dát dohromady co nejkvalitnější sestavu. Extraliga bude hodně těžká, proto jdeme cestou širšího kádru," podotkl Novotný.

Rejlek prozradil, že jej do Karlovarska zlákala i přítomnost nynějšího klubového šéfa, bývalého reprezentanta. „Vím, že Jakub Novotný hrál dlouho taky v zahraničí, navíc v renomovaných klubech. Navíc je tady jako trenér Jirka Novák, s nímž jsem působil v Paříži. Jsem rád, že se v roli spoluhráče potkám s Ondrou Hudečkem," svěřil se Filip Rejlek.

Kádr VK Karlovarsko posílil i nahrávač slovinské reprezentace Gregor Ropret. K týmu by se měl připojit až po skončení mistrovství Evropy.

Další novou tváří je dlouholetý slovenský reprezentant Radoslav Prešinský. Naposledy působil v týmu Aero Odolena Voda. „Českou extraligu znám. Vybral jsem si nyní Karlovarsko, protože patří k nejambicióznějším klubům a má touhu hrát o nejvyšší příčky," objasnil Prešinský důvody, proč zamířil do VK Karlovarsko.

Západočeský celek čeká v nové sezóně i účast v evropském Vyzývacím poháru, kde nejprve narazí na chorvatského soupeře Mladost Záhřeb. „Každá pohárová účast je přínosem," shrnul trenér Jiří Novák očekávání směrem k vystoupením na mezinárodním poli.

Reklama

Související témata: