Hlavní obsah

Jícha opouští Barcelonu. Zdraví mu už nedovolí mít radost z házené

Praha

Angažmá Filipa Jíchy v Barceloně předčasně končí. Pětatřicetiletý český házenkář oznámil, že od čtvrtka již není členem katalánského klubu, kam přišel v roce 2015 z německého Kielu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Jícha na snímku z doby, kdy byl na počátku angažmá v Barceloně.

Článek
Fotogalerie

V Barceloně měl na postu spojky hrát ještě dvě sezóny, teď však dospěl k rozhodnutí, které všechno mění. „Kvůli zdravotním problémům, především po operacích se stydkou kostí a mými koleny, nejsem již schopen se dostat na takovou úroveň házené, ze které bych měl radost," uvedl Jícha.

Bylo to pro něj bolestné poznání. „Je to do jisté míry i smutné, na druhou stranu ale takové věci patří k životu profesionálního sportovce," doplnil hráč, který již před časem naznačil, že nebude schopen pomoci české reprezentaci na lednovém ME. „Nemohu být někde, kde nedokážu být prospěšný pro tým. V současné situaci bych klukům těžko pomohl," vysvětloval.

Jícha, jenž se v roce 2010 stal nejlepším házenkářem světa a s Kielem dvakrát slavil i triumf v Lize mistrů, ale zdůraznil, že oznámení o odchodu z Barcelony, k němuž dospěl po rozumné dohodě s vedením klubu, není ještě zprávou o ukončení kariéry. „Budu nyní potřebovat nějaký čas se svou rodinou a nejbližšími přáteli, abychom probrali, jakým směrem se bude ubírat moje další budoucnost - zda ještě aktivně na házenkářském hřišti, nebo už zcela novou cestou."

Reklama

Související témata: