Hlavní obsah

Nymburk získal pod koš chorvatského pivota Barače

Nymburk

Poslední posilou basketbalistů Nymburka na novou sezonu se stal chorvatský pivot Boris Barač. Dvě stě pět centimetrů vysoký rodák z bosenského Mostaru přichází z týmu KK Zadar, kde byl s průměrem 15,6 bodu na zápas sedmým nejproduktivnějším hráčem Jadranské ligy.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér basketbalistů Nymburka Ronen Ginzburg si vybral Barače z týmu KK Zadar.

Článek

Pětadvacetiletý Barač začínal v týmu Široki Brijeg. V prosinci 2014 podepsal smlouvu se Zadarem. Má také bohatou minulost v chorvatské mládežnické reprezentaci. Pravidelně se zúčastňoval mistrovství Evropy U16, U18 i U20. Výrazně o sobě dal vědět na mistrovství světa 2011 v Lotyšsku, kde byl průměrem 18,7 bodů na zápas druhým nejlepším střelcem šampionátu. Předčil i současnou hvězdu chorvatského basketbalu Daria Šariče.

"Je kombinací hráče, který může hrát jak uvnitř vymezeného území, tak zvenku. Umí dobře vystřelit z perimetru a zároveň hrát zády ke koši. Hledali jsme hráče, který může hrát styl nahoru dolů a který zapadne do našeho systému rychlé hry. Pevně věříme, že jsme takového hráče našli," řekl asistent nymburského trenéra Oren Amiel.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články