Hlavní obsah

Česko - Kanada 0:5Volejbalisté v jablonecké přípravě na ME podlehli silné Kanadě

Jablonec nad Nisou

Čeští volejbalisté v rámci přípravy na evropský šampionát nestačili na silnou Kanadu. V Jablonci nad Nisou se poměřili s bronzovým týmem letošní Světové ligy a pátým celkem loňského olympijského turnaje v Riu de Janeiro v pěti setech. Všechny skončily výhrou kanadského týmu, byť maximálně tříbodovým rozdílem.

Článek

"Byli jsme domluveni na pět setů. Ve čtvrtek ještě odehrajeme dvojutkání na šest setů se dvěma mančafty, aby se zapojili všichni," řekl ČTK reprezentační kouč Michal Nekola, jenž si dnes prožil premiéru v domácím prostředí na lavičce jako hlavní kouč. V této roli po červnových turnajích Světové ligy vystřídal Španěla Miguela Falascu.

Do hry nezasáhl smečař Bartoš, jenž má problémy s lýtkem, a také Zajíček s Demarem. Jinak se jabloneckému publiku představilo zbývajících 13 hráčů současného výběru. Kanada do Jablonce zavítala v rámci přípravy v Evropě, neboť v minulém týdnu odehrála turnaj v Polsku.

"Všechny sety byly o dva až tři body, takže to vypadá opticky vyrovnaně, ale Kanada zápas kontrolovala a byla před námi. Zvládla lépe standardní situace a dostávala nás pod tlak servisem - ať už taktickým, tak i smečovaným. Celkově byla lepší," zhodnotil Nekola.

Čtvrteční program v jablonecké hale začne v 16:30. Mistrovství Evropy v Polsku pak příští týden v pátek. Čeští volejbalisté se ve skupině ve Štětíně utkají se Slovenskem, Německem a Itálií.

Přípravné utkání volejbalistů v Jablonci n.N.:
Česko - Kanada 0:5 (-22, -23, -22, -23, -22)
Sestava ČR: Janouch, Finger, Džavoronok, Michálek, Holubec, Beer, libero Kryštof - Zmrhal, Hadrava, Galabov, Mach, Sobotka, libero Pfeffer.

Reklama

Související témata: