Hlavní obsah

Kolocová, Kvapilová - Caicaová, Liepinlauská 2:0Kolocová, Kvapilová začaly ME výhrou nad domácím párem

Beachvolejbalistky Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou zahájily vítězně evropský šampionát v Jurmale. Na centrálním kurtu přehrály domácí Lotyšky Agnese Caicaovou a Ilze Liepinlauskovou 21:15 a 21:14.

Článek

První výhru do tabulky základní skupiny E si připsaly za necelou půlhodinu hry. Ve čtvrtek čekají nasazené pětky dva zápasy: nejprve proti Norkám Lundeové, Ulvesethové a pak s ruskou dvojicí Birlovová, Makroguzovová.

"Výhru 2:0 hodnotíme jako dobrý vstup do turnaje, v obou setech jsme si držely vždy vícebodový náskok a v klidu si tak došly pro vítězství. Centrkurt je hezký, hrálo se nám tam dobře. Atmosféra je ale zatím, minimálně ve srovnání s tou, kterou jsme zažily na MS v Vídni, komornější," uvedla pro ČTK Kvapilová.

V Jurmale nakonec startují jako jediné české zástupkyně, neboť Markétu Nausch Slukovou s Barborou Hermannovou připravily o šanci na obhajobu stříbra problémy se zády Slukové.

Kolocová s Kvapilovou se dnes utkaly s lotyšskou dvojicí poprvé v kariéře, stejně tak premiérově narazí na Lundeovou s Ulvesethovou. Zato Rusky potkají na kurtu v krátké době potřetí: na mistrovství světa ve Vídni ve skupině i v play off na Světovém okruhu v Olsztyně Birlovovou s Makroguzovou porazily (vždy 2:1 na sety).

"Norky umí zahrát hezky, nepatří ale ke špičce. Ideální by bylo jít do posledního zápasu skupiny se dvěma výhrami a s kým jiným než s Ruskami - tři turnaje v řadě je vždy potkáváme - hrát o 1. místo. Těšíme se, ale víme, že to bude boj. Je tu totiž dost větrno a to bývají občas zrádné podmínky," uvedla Kolocová před začátkem ME.

Vítězové osmi skupin postoupí přímo do osmifinále, celky z druhých a třetích míst začnou play off od prvního kola. O medaile se bude hrát v neděli.

ME v plážovém volejbalu v Jurmale (Lotyšsko)
Skupina E:
Hoidarová Kolocová, Kvapilová (5-ČR) - Caicaová, Liepinlauská (28-Lot.) 2:0 (15, 14).
Lundeová, Ulvesethová (21-Nor.) - Birlovová, Makroguzovová (12-Rus)  2:1 (-17, 15, 13)

Reklama

Související témata: