Hlavní obsah

Basketbalovou reprezentaci dvakrát prověří Litva

OPAVA

Pět týdnů před startem kvalifikace mistrovství Evropy začala v Opavě česká basketbalová reprezentace s přípravou. Ze čtrnáctičlenného kádru trenér Zdeněk Hummel postrádal jen rozehrávače Jana Pavlíka, který se z rodinných důvodů ke spoluhráčům připojí až v úterý.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Český reprezentant Petr Czudek střílí koš Portugalsku.

Článek

Není to jediná improvizace, k níž se reprezentace musela uchýlit. Minulý týden jí odřeklo tři přípravné zápasy Německo, ale vedení promptně obstaralo adekvátní náhradu. "Narychlo jsme sehnali Litvu. Zítra přiletí do Mošnova, ve středu a ve čtvrtek si s nimi v Opavě zahrajeme dva zápasy," řekl ČTK vedoucí reprezentačního mužstva Dušan Štěnička.

Do konfrontace s evropskou velmocí půjde Hummlův výběr z plné kondiční přípravy. Její začátek byl přizpůsoben tomu, že první zápas sehraje tým až příští týden. "Kluci teď měli mít jenom atletiku, ale vzhledem k tomu, že ve středu hrají, už trénují i v hale s míčem," vysvětlil Štěnička.

Čtvrtečním zápasem skončí první blok pětitýdenního cyklu. Hráči se po volném víkendu sjedou do Opavy zase v pondělí, kdy jim začne už ryze herní příprava. "V sobotu pátého srpna letíme k další fázi do Chorvatska," informoval Štěnička.

V Pule se reprezentanti 6. srpna utkají s Bosnou a Hercegovinou, o den později následuje přesun do Rijeky, kde se celek zúčastní mezinárodního turnaje za účasti domácího národní týmu, Panamy a Venezuely. "Jedenáctého se vracíme a po dvou dnech volna bude další sraz v Děčíně," dodal Štěnička.

Kvalifikace začíná 31. srpna a český tým se v ní systémem doma-venku utká s Ruskem, Maďarskem a Belgií.

Kádr české basketbalové reprezentace:
rozehrávači:
Pavel Beneš, Jan Pavlík, Štěpán Vrubl,
křídla:
Jiří Welsch, Ladislav Sokolovský, Jaroslav Prášil, Pavel Miloš, David Hájek,
pivoti:
Petr Benda, Radek Nečas, David Štefl, Zbyněk Pospíšil, Rostislav Pelikán, Ondřej Starosta.

Reklama