Hlavní obsah

Házenkáři Karviné narazí v LM i na bundesligový Kiel

CIUDAD REAL

Bundesligový mistr THW Kiel bude nejatraktivnějším soupeřem karvinských házenkářů v základní skupině Ligy mistrů. Sobotní los v Ciudadu Real jim dále přisoudil dánského šampiona GOG Svendborg/Gudme a vítěze zápasu předkola mezi rumunskou Constantou a italským Conversanem. Karviná do soutěže vstoupí 1. října domácím utkáním s dánským celkem.

Foto: ARCHIV

Házená - ilustrační foto

Článek

"V koších by se dali najít i snadnější soupeři, ale z hlediska atraktivity jsme spokojeni. Kiel, ani Gudme jsme v naší bohaté pohárové minulosti ještě nehostili. Hlavně Kiel bude pro fanoušky bonbónek," řekl manažer karvinského klubu Miroslav Pelech.

Cesta do osmifinále bude pro Baník zřejmě obtížnější než v minulých letech. Ke špičkovým klubům z Německa a Dánska podle teoretických propočtů přibude rumunský mistr. "Myslím, že Constanta postoupí, rumunská házená je kvalitnější. To by pak byl soupeř, kterého jsme si vyloženě nepřáli," přiznal Pelech. Jako mnohem lákavější varianta se jeví Conversano, kde působí bývalí karvinští hráči Roman Farář s Petrem Kůstem. "Pro naše fanoušky by to bylo rozhodně zajímavější," doplnil Pelech.

I přesto se Karviná hodlá porvat o postup ze skupiny, jejímž jednoznačným favoritem je gigant ze severního Německa. "Věřím, že s Gudme bychom si to mohli rozdat o druhé postupové místo. Ale to jsou všechno předběžné úvahy, uvidíme, jak se přes léto změnila síla jednotlivých soupeřů," podotkl Pelech.

Reklama